Ukas beste:- Jeg driter i finansverdenen. Jeg vil bare forstå hvordan blokkjeder funker

Blokkjeder forklart, morsomme drittsekk-katter og partikkelakseleratorens historie.

For mange nærmer sommerferien seg snart slutten, og det er igjen tid for å ta på seg kodehanskene og svette litt. Mange har startet allerede. Derfor har vi i kode24 gjort det beste vi kan for å sikre at du får en myk start.

Som vanlig (selv om det er en ganske ny tradisjon) har vi kuratert det beste fra nettet til deg. Så nå har du hvertfall noe å prokrastinere med når du forsøker å finne tilbake rytmen =D!

Katter er nydelige drittsekker 😻

Mattis:

En av mine favorittsteder å sveipe innom når jeg trenger å føle meg litt bedre er r/CatsAreAssholes. Her legger folk, som nok egentlig alle er ganske glad i katter, ut videoer om katter som gjør morsomt-slemme katteting.

Bra om partikkelakseleratorer 🎇

Mattis:

Forskning.no smalt nylig til med en veldig interessant og lærerik artikkel om partikkelakseleratorens historie.

Social engineering "på norsk" 🔧

Ragnhild "Bridget" Sageng, som er etisk hacker hos Orange Cyberdefense i Norge, er på Cyber Distortion Podcast og snakker om "social engineering".

Slinger-vesker 👝

Jørgen:

Det er sommer og jeg har ikke lyst til å drasse med meg en svær bag eller sekk rundt om kring. Derfor har jeg begynt å se på YouTube-videoer som viser fram såkalte “slinger” altså små vesker som ikke er rumpetasker. Denne her er favoritten foreløpig:

Gjør deg smartere på blokkjeder 💡

Jørgen:

Jeg har prøvd å sette meg inn i blokkjeder denne uken. Det er helt utrolig hvor mange forklaringer man får fra den finansielle siden hvis man prøver å google hva blokkjeder er. Men jeg blåser i hva det betyr for finansverdenen. Jeg vil bare forstå hvordan teknologien funker. Og igjen så har Fireship den beste videoen på temaet.

De rare greiene med Eric Prydz 🕵️

Jørgen:

Ellers ramla jeg over dette - som sikkert er veldig kjent for mange. Du vet den sangen til Eric Prydz? Den Call on Me. Med en harry musikkvideo med aerobics-damer? Den er rappet fra en annen rapping. Først lagde han her originalen. Så lagde en av folka i daft punk denne. Så kom svenske Eric Prydz på banen med sin versjon. Rare greier…

Ukrainas cyberhær 👾

Mattis:

Vice tar deg med på innsiden av Ukrainas cyberhær, som er en løs gruppe bestående av flere tusen som hacker russiske tjenester og nettsider. Bra sak!

Jobbterapi for millenials 🥲

Mattis:

Denne er en gammel slager som oppsummerer (tror jeg da) hvordan det egentlig var for hele millenial-generasjonen da vi kom oss i jobb: "who are we kidding?"