Ukas beste: - Ikke enkelt å programmere Snake i Basic

Mørk techno, live-konsert fra SouthPark, Yandex-hacking og overvåkning på jobben i ukas Lørdagsgodt. 🍬

The Coding Train har funnet fram en Apple II med AppleSoft BASIC, og prøver å programmere Snake, forteller Ole Petter. 📸: Skjermdump
The Coding Train har funnet fram en Apple II med AppleSoft BASIC, og prøver å programmere Snake, forteller Ole Petter. 📸: Skjermdump Vis mer

Tjänare!✌️

Når du leser dette ligger jeg enten i fosterstilling på sofaen og gråter, eller løper rundt i Oslo og nynner til et bredt utvalg av Ringenes Herre-låter.

For denne helga er det jo jaggu meg premiere på den nye (og påkostede) Ringenes Herre-serien til Amazon.

Blir det en ny The Matrix Resurrections-fadese, kan jeg alltids trøste meg med at jeg jaffal ikke måtte kode Snake i Basic, som er en av godtebitene Ole Petter har gravd fram denne uka.

God helj!

🎙️ Herlig mørk techno

Mattis:

Jeg har fått helt dilla på denne ville techno-lista her.

😆 Live-konsert fra South Park

Jørgen:

South Park-gjengen hadde live-konsert for litt siden. Artig greie hvis man er fan av sangene deres.

🐍 Programmerer snake i Basic

Ole Petter:

For oss VETERAAANER som husker Basic-programmering, og helt sikkert for de som ikke husker det også, er det gøy å se hvordan man programmerte i, ja nettopp, du gjetta det, du: Basic.

The Coding Train har denne uka funnet fram en Apple II med AppleSoft BASIC, og prøver så godt han kan å programmere Snake.

Som man skulle tro var relativt enkelt, men, nja, njo, ikke helt, for 45 år sida.

😍 Rå datajournalistikk-blekke

Mattis:

Hvorfor har jeg aldri kommet over denne juvelen av en blekke før? The Markup driver med kritisk "datajournalistikk". Fete fete fete fete saker. Og ikke minst: Vakker nettside.

👾 Lol russisk Yandex-hacking

Mattis:

Noen hacka tydeligvis Yandex og sendte alle taxiene til en plass. Ulovlige ting er fyfy så klart, men vakkert er det.

💻 Crazy skjerm

Mattis:

Eeeeh, jeg vil/vil jeg ha?!

👌 God sikkerhetsjournalistikk

Mattis:

Hver gang Dagbladet bruker ordet "krise" dør en kattunge, sa en vis mann en gang. Men i dekningen av Killnet og russisk hacking har de skrevet flere kule saker.

Siste eksempel på dette er denne artikkelen skrevet i samarbeid med Kommunal Rapport. Her avslører Dagbladet at russiske hackere i sommer brøt seg inn i vannsystemet til Drammen kommune.

🤖 Laser-gressmaskinrobot

Ole Petter:

Etter en lang sommer, er jeg rimelig lei av å klippe grasset. Derfor vurderer jeg å enten kjøpe meg en god, gammeldags grassklipperrobot, eller bare hoppe rett inn i framtida, og kutte grasset med laser.

Heldigvis så jeg denne videoen, og innså at det kanskje ikke er fullt så enkelt som det ser ut som i mine fantasier. Flaks.

😨 Overvåkning på arbeidsplassen

Mattis:

I kjent stil avslutter jeg med litt paranoia: New York Times hadde nylig en GLIMRENDE artikkel om hvordan stadig flere amerikanere blir overvåket på arbeidsplassen. Creepy. Presentasjonen av saken er også helt glimrende. LES!

B0nus:

Med utgangspunkt i Times-artikkelen, har EFF-forkjemperen og scifi-forfatteren Cory Doctorow skrevet et essaybloggen sin der han går litt dypere inn i det han kaller for "bossware" og " The Shitty Technology Adoption Curve".

I tillegg til å være jækli interessant, får du perler som: "if corporations are people, they are psychopaths – remorseless and totally lacking in empathy" og "Office 365, the cloud-based word processing/spreadsheet/email system from convicted monopolist Microsoft."

Saken til New York Times blir også presentert i podkasten her: