Telenor og Nvidia samarbeider om AI – skal tiltrekke seg utviklere

– Samarbeidet vil gjøre oss i stand til å utvikle fremtidsrettede løsninger til kundene våre.

Nvidia-sjef Jensen Huang. 📸: The Canadian Press / NTB
Nvidia-sjef Jensen Huang. 📸: The Canadian Press / NTB Vis mer

Telenor inngår samarbeid med databrikkeprodusenten Nvidia om kunstig intelligens (KI) i Norge. Målet er å tiltrekke utviklere og oppstartsselskaper til landet.

I første omgang investerer Telenor 100 millioner kroner i Nvidias infrastruktur, som skal implementeres internt og til eksterne bedriftskunder, opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Samarbeidet mellom telegiganten og den amerikanske databrikkeprodusenten innebærer kunstig intelligens, skybaserte løsninger og nettverksteknologi.

Skal drive innovasjon

– Samarbeidet vil gjøre oss i stand til å utvikle fremtidsrettede løsninger til kundene våre, drive innovasjon og effektivitet på tvers av driften vår, og bidra til utviklingen av KI-økosystemet i Norden, sier konserndirektør Amol Phadke i Telenor.

Ifølge E24 er ambisjonen å etablere et felles forskningssenter innen KI i Norge. Senteret skal tilby KI-infrastruktur for oppstartsbedrifter, etablere virksomheter og forskere.

Telenor-aksjen stiger på børsen etter nyheten om KI- samarbeidet mandag morgen. I 10-tiden hadde Telenor-aksjen steget med 1,47 prosent på Oslo Børs.