Slik skal Teslas robot se ut

– I framtida vil fysisk arbeid bli et valg. Du kan, men du må ikke, ifølge kjendisentreprenøren Elon Musk.

📸: Tesla
📸: Tesla Vis mer

Superentreprenør og Tesla-sjef Elon Musk kunne selv kunngjøre at selskapet jobber med å utvikle en humanoid robot kalt Tesla Bot.

Prototypen bør være klar allerede neste år, ifølge Tesla-sjefen.

Og for deg som har sett Will Smith i I, Robot, slapp av. Musk ser ut til å allerede ha reflektert over et liknende scenario.

– Den (Tesla Bot) skal være vennligsinnet, og du skal ideelt sett kunne både løpe fra den og overmanne den, humret han under «Tesla AI Day».

📸: Tesla
📸: Tesla Vis mer

– Fysisk arbeid vil bli et valg

Videre legger han til at maksfarten skal være rundt 5 miles i timen, noe som tilsvarer rundt 8 kilometer i timen.

Utover at roboten skal være både vennlig og treig, vil roboten være omtrent 170 centimeter høy, og veie rundt 55 kilogram.

Formålet til roboten vil være å hjelpe til med oppgaver som er farlige, repetitive eller ganske enkelt kjedelige, skriver Tesla på hjemmesiden sin.

– I framtida vil fysisk arbeid bli et valg. Du kan, men du må ikke, ifølge kjendisentreprenøren Elon Musk.

📸: Tesla
📸: Tesla Vis mer
📸: Tesla
📸: Tesla Vis mer

Viderefører bilteknologien

Nylig skrev kode24 om Abelia som sier at Norge har et økende behov for folk med spisskompetanse, blant annet innen robotikk.

Et behov som ser ut til å være globalt.

Tesla søker både mekanikere, elektrikere, og kontroll- og software-utviklere som kan berike selskapets ekspertise innen AI, eller kunstig intelligens, til deres nye robot-prosjekt.

Under presentasjonen av Tesla Bot påpeker Musk at selskapet allerede har mye erfaring med bruk av sensorer og kunstig intelligens, og viser til at Tesla allerede har systemer som navigerer seg rundt i verden. Han sikter til Tesla sine biler.

Videre legger han til at de vil belage seg på å bruke en del av den samme teknologien de besitter i dag.