Marco og Aleksander til Aschehoug: - Hadde dybdekunnskap på Java-siden

- Aschehoug er et kunnskapshus, mener Marco Giannetti og Aleksander Hansen.

Aleksander Hansen og Marco Giannetti er nyansatte utviklere i Aschehoug. 📸: Privat
Aleksander Hansen og Marco Giannetti er nyansatte utviklere i Aschehoug. 📸: Privat Vis mer

Marco Giannetti og Aleksander Hansen har begge fått seg jobb som utviklere i teknologienheten i Aschehoug.

Aleksander Hansen

Aleksander Hansen skal jobbe som backend-utvikler i "core"-teamet. Dette skal være et "forretningskritisk backend tjenestelag som tilbyr en omfattende rekke med tjenester til Aschehoug sine digitale produkter".

Han skal hovedsakelig jobbe med Java med Spring Boot i et miljø der all infrastruktur kjører på AWS og Kubernetes.

Aleksander har en bachelor fra NTNU og kom fra Favrit hvor han jobbet som backend-utvikler.

- Aschehoug er et kunnskapshus med svært mange dyktige og kunnskapsrike folk, og deres teknologisatsing virket svært seriøs og spennende for meg. Det å kunne være med å utvikle Aschehougs produkter og tjenester i kompetente, samarbeidende team, og å være med på å utforme arbeidsmetodikk og tekniske løsninger i core-teamet var en viktig faktor for at jeg takket ja til stillingen, sier Hansen i en inn/ut-melding til kode24.

- Aleksander viste raskt solid faglig kompetanse og et stort engasjement for software-utvikling. På privat basis holder også Aleksander på med kompliserte og spennende utviklingsprosjekter som viser bred faglig kompetanse. Han har kompetansen og kvalitetene som vi ser etter i en backend utvikler, og jeg er svært glad for at Aleksander valgte å komme til oss, sier utviklingssjef Morten Jacobsen i Aschehoug.

Marco Giannetti

Også Marco Giannetti skal jobbe som backend-utvikler i core-teamet.

Marco har en mastergrad i litteratur, og har etterutdannet seg som utvikler i Italia før han flyttet til Norge.

"Perfekt match for en utvikler i et av Norges største forlag", som Aschehougs skriver.

- Jeg er så glad jeg takket ja til stillingen i Aschehoug. Her har jeg muligheten å bli med i et firma med en lang og prestisjetunge historie som ikke hviler på laurbærene, men som utvikler seg og satser mer og mer på nye teknologier og dyktige utviklere. Det finnes ikke noe bedre enn det, sier Giannetti.

- Marco viste oss at han på kort tid i tidligere jobber hadde bygd seg opp god kjennskap på flere teknologiområder og programmeringsspråk, noe som var et tydelig tegn på god grunnforståelse og evne til læring. Det i tillegg til entusiasme for faget, domenet vårt og dybdekunnskap på Java-siden gjorde at vi ønsket å få Marco til oss, sier Jacobsen i Aschehoug.