kode24 vil snakke med deg til de nye seriene sine: - Uten dere er vi ingenting!

Vi kjører på med gamle og nye spalter i 2023, og trenger utviklere å snakke med.

Dette er faktisk det første bildet som er tatt av hele kode24 samtidig. Fra venstre ser du veteranen Jørgen Jacobsen, etterfulgt av blodferske Kurt Lekanger, flankert av ærede redaktør Ole Petter Baugerød Stokke, og til slutt Mattis Vaaland, som liker å peke inn i kameraet. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Dette er faktisk det første bildet som er tatt av hele kode24 samtidig. Fra venstre ser du veteranen Jørgen Jacobsen, etterfulgt av blodferske Kurt Lekanger, flankert av ærede redaktør Ole Petter Baugerød Stokke, og til slutt Mattis Vaaland, som liker å peke inn i kameraet. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Hvis kode24 er et kjøkken, er journalistene kokkene, artiklene matrettene og norske utviklerne... melka? Krydderet? Ingrediensene, i alle fall. Nå er jo ikke kode24 et kjøkken, strengt tatt, og ingen av oss er spesielt gode kokker, så samma kan det være. 🔪

Poenget er at uten norske utviklere som åpner seg, deler kunnskap og bidrar hadde ikke kode24 hatt noe som helst å by på. Uten dere, er vi ingenting. Så vi er skikkelig takknemlige for at så mange bidrar med så mye.

Men nå trenger vi at enda flere blir med! For redaksjonen har som kjent vokst, vi skal i gang med årets serier og herved etterlyser vi en hel haug utviklere til en hel haug forskjellige greier:

 • Ukas koder: kode24s eldste og mest populære serie, Ukas koder, har bremsa litt opp i det siste, og nå trenger vi nytt blod for å få i gang stafetten igjen. Rop ut til ole(ÆTT)kode24.no om du kunne tenke deg å dele litt om arbeidshverdagen din!
 • Slik drifter vi: Serien om hvordan norske tjenester driftes og hostes skal opp og stå igjen. Har du lyst til å prate litt devops med Jørgen og fortelle om utfordringene deres, er det bare å plinge på jorgen(ÆTT)kode24.no!
 • Hjemmekontoret: Det er ingen hemmelighet at kode24 er glad i hjemmekontor, og vi er også glad i det helt konkrete som inngår i et hjemmekontor - alt fra hva slags skjermer folk har og hvilket webkamera som sitter på toppen, til hva slags pult folk bruker og hva de henger på veggen. Har du lyst til å vise fram hjemmekontoret ditt? Send en post til ole(ÆTT)kode24.no!
 • Hobbyprosjekter: kode24 har alltid skrevet mye om norske utvikleres hobbyprosjekter, og vil fortsette i 2023. Så koder du på noe artig på fritida? Fortell jorgen(ÆTT)kode24.no om det!
 • Studentoppgaver: Har du skrevet en fet masteroppgave i informatikk, eller kjenner til en student som har skrevet en kul bacheloroppgave, eller noe i den duren? mattis(ÆTT)kode24.no vil gjerne skrive om den!
 • Norske sikkerhetsverktøy: Mattis har lyst til å fortelle om norskutvikla sikkerhetsverktøy. For de finnes! Veit du om noen, eller kanskje du har laga et selv? Mail han på mattis(ÆTT)kode24.no!
 • inn/ut: Husk også at vi har en nytt om navn-spalte, som vi kaller inn/ut! Send oss nyansettelser på hei(ÆTT)kode24.no, så skriver vi ei litta sak om det.
 • Leserbrev: Vi har mange, men vil gjerne ha enda flere, leserinnlegg. Så brenner du inne med en mening eller en liten guide eller erfaring, eller kanskje du allerede har skrevet noe du kunne tenke deg å trykke på kode24, er det bare å sende det til hei(ÆTT)kode24.no.

Vi gleder oss til å høre fra deg! Og ja, jeg mener deg, ja. Du der. Jeg er helt bombesikker på at du har noe å komme med til minst ett av disse punktene. Så da snakkast vi. 📞

Også kjører vi nyhetsbrev.

Ukas beste saker på kode24:

 1. Svelte, React, Vue, Astro, Remix? Dette tror norske eksperter på i 2023 🤔
 2. Slutta i jobben for å lage eget CMS: - Fantes ingen rammeverk som tok seg av alle behovene våre 🤷
 3. Jørgen trodde det ble gratis, men så kom regninga: - Neste gang dumper jeg Firebase! 😾
 4. State of JS 2022: – Det er ikke sikkert React har alle svarene 📈
 5. Mange reagerer på uleselig Ruter-app: - Herregud, utrolig at det går an 🚌
 6. CP-rammede Alexander fikk bare avslag, mens studiekompiser gikk rett ut i jobb 🦽
 7. Kirill bytta til Emacs etter 20 år med Vim: - Kollegaen min brast ut i latter
 8. Her er JavaScript-prosjektene som trender nå - ett skiller seg ut 😎
 9. Doble skjermer og vinkla tastatur - disse PC-ene vil du se utviklere med i 2023 💻
 10. 4 ting du ikke visste Copilot kan gjøre - som automagisk bugfiksing 🤯

God helg

En annen ting du kan sende inn, forresten, er kodevitser. Vi leser dem opp i kode24-timen hver uke, nemlig, og denne uka fikk vi faktisk en hel haug gode kodevitser. Eller, ja, hvor gode de er kan du jo bedømme sjælv forsåvidt, men jeg er fornøyd.

Jeg er også godt over middels fornøyd med at det er helg nå, skal jeg innrømme. Og jeg håper du blir over middels fornøyd med hvordan helga di utspiller seg. 🥤

Eller som det også heter; god helg.

💕 Ole Petter,
kode24.no