Sånn får du og kollegene dine litt blest på kode24 i høst - lettere enn du tror

Leserinnlegg, inn/ut-meldinger, kalenderen, kode24-klubben - det eneste du trenger er et tastatur!

Ser du dette tastaturet? Et skriveredskap av den typen er det eneste du trenger for å komme på trykk på kode24, når sant skal sies. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Ser du dette tastaturet? Et skriveredskap av den typen er det eneste du trenger for å komme på trykk på kode24, når sant skal sies. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Har egentlig en utvikler fått seg ny jobb, om det ikke står i kode24s inn/ut-spalte? Har et arrangement egentlig blitt avholdt, om det ikke stod på kode24s kalender? Har kode egentlig blitt skrevet, om ingen har fortalt om den i kode24-klubben? Det er spørsmål for filosofene.

Men det tryggeste er nok å i alle fall prøve å få ut deg selv, kolleger, arbeidsplassen din og hva dere driver med på kode24-metaverset.

Dessuten tror vi oppriktig på å gjøre norsk utviklerbransje til et åpnere sted, hvor du slipper å sitte og lure på hvordan andre utviklere på andre kontorer løser de samme problemene du sliter med.

Så, gode nyheter: Å komme på trykk på kode24 er enklere enn du kanskje tror. Her er et par eksempler på hvordan du får det til.

📦 kode24s inn/ut

inn/ut-spalta vår handler om utviklere som går ut av en jobb for å gå inn i en annen. "Nytt om navn", kalles det ofte, med saker ala "Kari (33) går fra Selskap A til Selskap B: - Mye gøyere her!".

Det eneste vi trenger er en epost til hei@kode24.no, med blant annet hvem det er snakk om, hva slags jobb det er snakk om og et par sitater fra den nyansatte og deres nye sjef.

Noen selskaper er kjempeflinke til å sende oss slike meldinger, mens andre aldri gjør det. Dumt for dem, og de nyansatte, for disse artiklene blir godt lest, og kan gå nærmest viralt på blant annet LinkedIn.

✍ kode24s leserinnlegg

Da jeg etterlyste flere leserinnlegg til kode24 for et halvår siden, beskrev jeg prosessen sånn her:

  1. Send oss teksten din og noen bilder av deg selv på hei@kode24.no.
  2. ???
  3. Len deg tilbake og nyt din nye kjendistilværelse.

Det har ikke endra seg, egentlig. Så det er bare å sette i gang med å mene noe! Det trenger ikke være superoriginalt, veldig kontroversielt eller surmaga, og det kan gjerne være noe du bare vil fortelle, ala "Flere burde gjøre dette". Kan en annen utvikler være interessert, er det interessant for oss.

📅 kode24s kalender

Det er halvannet år sida kode24 lanserte sin konferansekalenderkode24.no/kalender. Og jeg skal ærlig innrømme at dette ikke har blitt en av våre største suksesser.

Men her har du altså en selvbetjent løsning hvor du kan legge inn ditt eget eller andres arrangement, stort eller smått, og få det profilert på forsida av hele Norges utvikler-nettavis, helt gratis. Det er jo ikke så verst.

Bare gå inn på kode24.no/kalender, så ser du raskt hvordan det funker.

💬 kode24s kommentarfelt

Under alle artikler på kode24.no er det nå et kommentarfelt. Du kan se hvor mange kommentarer de har på forsida, under hver artikkel, og du vil se at det varierer ganske så mye. Fra null til noen til mange.

Men vi synes kommentarfelt er gøy, og litt retro, og vil gjerne ha mer aktivitet der. Du kan til og med få lov til å være helt anonym, om du ønsker det.

Pluss at dette er den eneste måten du kan komme på trykk på kode24.no helt på egen hånd.

👬 kode24-klubben

kode24-timen pleier vi å si at kode24-klubben er verdens største fellesskap for utviklere, med fire millioner medlemmer.

Det stemmer ikke. Men vi er ganske sikre på at vi er Norges største fellesskap for utviklere, med 4.805 medlemmer.

Ikke bare får du møte alle de andre trivelige medlemmene, som deler og diskuterer og heier og kjefter, men du vil også få være med på diverse spørsmålsrunder fra oss i kode24, som ender opp som artikler på kode24.no eller innhold til kode24-timen. I podcasten vår har vi dessuten "klubbrapporten" hver uke, med høydepunkter fra kode24-klubben fra uka som gikk.

Så er du ikke medlem ennå, ville jeg søren meg meldt meg inn, hadde jeg vært deg.