John er ny CTO i Aidn: - Som teknolog føler du ofte at du har en superkraft

- Har vi muligheten til å bruke våre evner til noe virkelig viktig.

John Dugan er ansatt som CTO i det ferske selskapet Aidn.
John Dugan er ansatt som CTO i det ferske selskapet Aidn. Vis mer

John Dugan er ansatt som CTO i det ferske selskapet Aidn.

Aidn "bygger neste generasjons pasientjournal til kommunehelsetjenesten", ifølge seg selv.

Erfaring fra Norge og USA

- Jeg er en engelsk litteratur-graduate, som litt tilfeldigvis fant veien til teknologi og utvikling, sier Dugan om seg selv i en inn/ut-melding til kode24.

Dugan er opprinnelig amerikaner, og har mesteparten av sin 20 år lange erfaring fra hjemlandet. Men før Aidn jobba han blant annet for Telia her i Norge.

Ifølge han selv så utvikla han en "kartleggings- og konsolideringsmotor, som tildeler en unik global identifikator til brukere av Telia-tjenester på tvers av flere land. Den kombinerer aspekter av identitetsverifisering, GDPR-overholdelse og data-science."

"Superkraft"

Dugan trives best i Ruby, Rails, NodeJS, PostgreSQL og DynamoDB på backend, og React, Marionette, Bootstrap og Sass på frontend.

Også håper han å lære mer om Go, Elixir og GraphQL framover.

- Som teknolog føler du ofte at du har en superkraft. Bare ved å tenke klart og jobbe nøye, kan du gjøre folks liv bare litt bedre. Det er den beste delen av jobben, sier Dugan.

- Hos Aidn har vi en "én-gang-per-generasjon"-mulighet til å bruke våre evner til å gjøre noe virkelig viktig. Jeg er glad for å lede en gruppe teknologer som ikke er redde for å strebe etter slike høye mål, og jeg ser frem til å være med på å bygge en kultur basert på prinsipper om samarbeid, engasjement og vennlighet.