Gratulerer med 10-årsdagen, React! Se hvordan det starta

I Vercels jubileumsvideo forteller to fra React-kjerneteamet hva som er det neste store React-utviklere må kunne.

Mandag 29. mai 2023 var det nøyaktig 10 år siden første åpen kildekode-versjon av React ble presentert på JSConf i USA.

Det populære biblioteket for å bygge brukergrensesnitt ble skapt av Jordan Walke, en utvikler hos Meta. Biblioteket ble brukt til å lage nyhetsfeeden til Facebook i 2011, før det ble åpen kildekode i 2013.

10 år senere har React vokst til å bli mye mer enn bare et bibliotek, men en plattform veldig mange av nettsidene og appene vi bruker hver dag bygger på.

Intervju med to fra kjerneteamet

Vercel, som står bak React-rammeverket Next.js har i forbindelse med 10-årsjubileet laget et intervju med to av de mest sentrale personene fra Reacts nåværende "core-team", Sebastian Markbåge og Andrew Clark.

Både Markbåge og Clark har vært sentrale bidragsytere til React i mange år, og begge jobber nå hos Vercel. Markbåge gikk fra Meta til Vercel i fjor, og Clark fra Facebooks frontend-team til Vercel nå i februar.

Sjekk ut videoen under for en veldig bra oppdatering på noen av de nyeste nyvinningene i React, som Server Components, Suspense og Actions:

Se videoen av hvordan det startet

Det har skjedd utrolig mye med React siden det først ble presentert på JSConf i 2013. I videoen under kan du se presentasjonen til Jordan Walke og Tom Occhino fra konferansen.

Vi overdriver ikke når vi sier at JSX fikk en ganske blandet mottakelse i starten!

Til slutt anbefaler vi at du tar en kikk på React.js-dokumentaren fra Honeypot, hvis du ikke allerede har fått den med deg: