EU gransker Microsofts OpenAI-investering

Vil sjekke om det er en forkledd fusjon.

Microsoft sier at deres samarbeid med OpenAI, inngått i 2019, har fremmet mer innovasjon innen kunstig intelligens (KI) og konkurranse samtidig som begge selskapers uavhengighet er bevart.📸: AP Photo/Matt Rourke
Microsoft sier at deres samarbeid med OpenAI, inngått i 2019, har fremmet mer innovasjon innen kunstig intelligens (KI) og konkurranse samtidig som begge selskapers uavhengighet er bevart.📸: AP Photo/Matt Rourke Vis mer

EU har satt i gang innledende undersøkelser av Microsofts investering i ChatGPT-utvikleren OpenAI for å sjekke om det er en forkledd fusjon.

Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over 10 milliarder dollar i OpenAI, men har sagt at de ikke har gått inn på eiersiden. EU-kommisjonen har tidligere sagt at de følger utviklingen nøye.

– EU-kommisjonen sjekker om Microsofts investering i OpenAI kan vurderes under EUs fusjonsforordning, sier kommisjonen i en uttalelse.

Fremmet innovasjon

Microsoft sier at deres samarbeid med OpenAI, inngått i 2019, har fremmet mer innovasjon innen kunstig intelligens (KI) og konkurranse samtidig som begge selskapers uavhengighet er bevart.

– Det eneste som har endret seg nylig er at Microsoft vil ha et styremedlem med observatørrolle og uten stemmerett i OpenAIs styre, sier en talsperson for Microsoft.