Er koding dødt? Fireship har 6 grunner til at svaret snart kan være ja

- Ser man ut i 2023, er det noen skikkelig mørke skyer på horisonten.

- "Koding er dødt". Jeg har sett denne spådommen mer og mer den siste tida. Men vil programmerere virkelig bli utrydda i nærmeste framtid? spør utvikler og YouTuber Jeff Delaney, bedre kjent som Fireship, i en av sine siste videoer.

- Ser man ut i 2023, er det noen skikkelig mørke skyer på horisonten, fortsetter han.

6 grunner til mindre koding

I hans mening er det seks grunner til at programmering, i alle fall sånn vi kjenner det i dag, kan være på vei ut:

  1. Teknologi som har stoppa opp. Han trekker fram Metas metavers-satsning som et eksempel, på teknologi, og dermed også utviklere, som aldri kommer seg noe sted.
  2. Økonomisk krise. For ja, det går ikke akkurat megabra med økonomien for tida, og det er ikke bra noen, heller ikke teknologibransjen og utviklere.
  3. Kryptovinteren. Det går ikke megabra med kryptovaluta og NFT-greiene for tida, heller, og igjen er dette dumt for de utviklerne som driver med sånt.
  4. No-code og low-code. Denne trender ikke spesielt ny, men fortsatt gjeldende, mener Fireship. I tillegg gjør verktøy som GitHub Copilot at det å skrive kode er på vei til å bli mer og mer automatisert.
  5. Tech-gigantenes sosiale medier. Innholdsproduksjon og -forbruk blir mer og mer spist opp av sosiale medier, og færre laster dermed ned nye apper eller bruker ukjente nettsider. Dårlig nytt for de som lager den slags.
  6. Skyen. Jo mer som foregår på de gigantiske plattformene som AWS og Azure, jo mindre jobb blir det for utviklere.

Også de gode nyhetene

Men det finnes håp, mener Fireship. Tredje verdenskrig, blant annet.

Neida, men joda, se selv:

Some people say programming is a dying skill, but is this prediction accurate? Let's look at 6 trends in tech that don't look good for coders. #programming #tech #learntocode 💬 Chat with Me on Discord https://discord.gg/fireship 🔗 Resources Coding is Dead by @TechLead https://youtu.be/yGKFdwhylXM Metaverse breakdown by @Mental Outlaw https... Vis mer