Docker snur, igjen: – Vi tok feil, du får penga tilbake

Docker snur 360 grader, og beholder gratisplanen for team likevel.

Docker lover nå å ikke legge ned gratisversjonen for Teams. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Docker lover nå å ikke legge ned gratisversjonen for Teams. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Det har vært mye uro i åpen kildekode-miljøet etter at Docker for noen uker siden sa at alle som bruker gratisversjonen for team ville få sine Docker-avbildninger slettet om de ikke oppgraderte til en betalingsversjon.

Like etter gikk Docker ut og ba om unnskyldning, og sa de ikke kom til å slette offentlige avbildninger likevel. Men du ville miste muligheten til å oppdatere om du ikke oppgraderte til en betalingsversjon.

Nå har Docker snudd igjen.

I en ny melding skriver Docker at de ikke lenger kommer til å pensjonere Free Team-abonnementet, i det hele tatt.

«Det er nå klart at både kommunikasjonen og policyen var feil, så vi endrer kursen og legger ikke lenger ned Free Team-planen.»

Innrømmer feil

Docker skriver at de har lyttet til tilbakemeldinger og forhørt seg med Docker-miljøet, og det har fått dem til å innse at beslutningen om å legge ned Free Team-abonnementet var feil.

– Forrige uke følte vi at kommunikasjonen vår var elendig, men policyen vår sunn. Det er nå klart at både kommunikasjonen og policyen var feil, så vi endrer kursen og legger ikke lenger ned Free Team-planen, skriver Docker-sjef Scott Johnston.

Betaler tilbake

I korte trekk betyr dette at de som i dag har et Free Team-abonnement ikke trenger å bytte til et annet abonnement innen 14. april, slik de først fikk beskjed om.

De som allerede har oppgradert i perioden fra 14. mars og frem til nå vil automatisk få tilbake pengene i løpet av 30 dager. De vil da også få lov til å bruke det nye abonnementet gratis for den perioden de har kjøpt abonnement for.

De som har bedt om å bli migrert til et Personal- eller Pro-abonnement vil få beholde sitt nåværende Free Team-abonnement.

Såvidt vi kan se er det ikke mulig å kjøpe det gamle Free Team-abonnementet lenger, men de som har hatt det fra før vil nå altså kunne beholde det.