Docker beklager: – Vi gjorde en elendig jobb

Lover å ikke slette docker-avbildninger, likevel.

Alle med "Free Team"-abonnement på Docker må oppgradere, men nå lover Docker å ikke slette. 📸: Unsplash / kode24
Alle med "Free Team"-abonnement på Docker må oppgradere, men nå lover Docker å ikke slette. 📸: Unsplash / kode24 Vis mer

Forrige uke skrev vi at brukere av Dockers gratisversjon for team hadde fått en e-post fra Docker om at brukere som ikke oppgraderer til en betalingsversjon risikerer å få sine Docker-avbildninger ("images") slettet.

Dette skapte oppstandelse i åpen kildekode-miljøet, der mange mente avgjørelsen kunne få store følger for åpen kildekodeprosjekter.

Nå ber Docker om unnskyldning, og hevder det aldri var meningen å slette Docker-avbildninger, selv om man ikke betaler.

Sletting gjelder ikke offentlige

I e-posten som "Free Team"-brukere mottok nylig sto det at de som ikke oppgraderer til en betalingsversjon kan få sine Docker-avbildninger slettet etter 30 dager.

Dette var uklart formulert, skriver Docker nå.

– Vi vil presisere at offentlige avbildninger bare vil bli fjernet fra Docker Hub hvis vedlikeholderen bestemmer seg for å slette dem. Vi beklager dette ikke var tydelig da vi kommuniserte dette først, skriver Dockers markedssjef Tim Anglade.

Ifølge Docker er det under 2 prosent av Dockers kunder som bruker Free Team-versjonen.

– Docker Free Team-abonnementet ble avviklet, delvis fordi det var dårlig målrettet. Det tjente ikke åpen kildekodemiljøet like godt som vårt nylig oppdaterte Docker-sponsede åpen kildekode-program, som har flere fordeler som ikke fantes i Free Team-planen, skriver Anglade.

Mange flytter til andre tjenester

Selv om Docker nå er i full gang med brannslukking, spørs det om det ikke er for sent. Ifølge The Register er flere utviklere allerede i gang med å flytte Docker-avbildningene sine til andre tjenester.

Enkelte utviklere sier også at de har prøvd å få sine prosjekter godkjent for Dockers sponsede gratisprogram, men at de har fått avslag. Noen savner også tilbakemelding fra Docker på søknadene sine, noe Docker nå sier de skal håndtere bedre ved å få flere ansatte til å behandle søknadene.

Uklar kommunikasjon fra Docker er heller ikke det største problemet, skriver programvareutvikleren James Sandford i et GitHub Issue for Docker Hub:

– Teams blir fortsatt deaktivert. Avbildninger vil fortsatt ikke få oppdateringer. Andre Docker-avbildninger som bruker berørte avbildninger som grunnlag vil også berøres, kanskje på en måte som er vanskelig å oppdage, skriver Sandford.

Han påpeker at alle som bruker Docker Hub nå må bruke tid på å finne ut av hva konsekvensene blir, og om hvorvidt de må flytte til andre tjenester. Og de har fortsatt under 30 dager på seg til å gjøre det.