Datatilsynet bekymret for X: – Et personvern­mareritt

- Vil i gjøre det lett å manipulere oss, sier seksjonssjef Tobias Judin i Datatilsynet.

Musks planer om en «altmulig-app» har høstet sammenligninger med den kinesiske appen WeChat, som er en av verdens største apper med en brukerbase på over 1,5 milliarder. Her: Twitters nye logo projisert på selskapets hovedkvarter i San Francisco. 📸: REUTERS/Carlos Barria
Musks planer om en «altmulig-app» har høstet sammenligninger med den kinesiske appen WeChat, som er en av verdens største apper med en brukerbase på over 1,5 milliarder. Her: Twitters nye logo projisert på selskapets hovedkvarter i San Francisco. 📸: REUTERS/Carlos Barria Vis mer

Datatilsynet mener det er grunn til bekymring rundt Elon Musks «altmulig-app» X.

Musk varslet nylig at Twitter var i ferd med å bli til X. Både navnet og logoen har siden blitt endret, skriver Kampanje.

Vil skape "altmulig-app"

Mandag avslørte han også videre planer for selskapet, nemlig å skape en «altmulig-app».

– Twitter ble kjøpt av X Corp. for å sikre ytringsfrihet og som en akselerator for X, altmulig-appen. Dette er ikke bare et selskap som bytter navn og fortsetter å gjøre det samme, skrev han i en melding på Twitter.

I en intern epost til ansatte, som CNBC har fått innsyn i, sier Twitter-sjef Linda Yaccarino at X skal koble sammen lyd, video, meldinger og betaling for å skape en global markedsplass for ideer, varer, tjenester og muligheter.

«Vi må regne med at informasjonen vil bli brukt til noe. Dette kan potensielt bli et personvernmareritt.»

Er bekymret

Seksjonssjef Tobias Judin i Datatilsynet sier til Kampanje at det er grunn til bekymring.

– Å samle alle opplysninger om oss på ett sted kan gjøre oss sårbare. Vil informasjonen brukes for markedsføringsformål? Det vil i så fall gjøre det lett å manipulere oss. Vil appen dele data med tredjeparter, eller vil all informasjonen om oss brukes til å lære opp neste generasjon kunstig intelligens? Hva hvis appen har et sikkerhetsbrudd og dataene kommer på avveie? spør Judin og fortsetter:

– Vi vet at forretningsmodellen til teknologiselskapene er å tjene penger på dataene våre, så vi må regne med at informasjonen vil bli brukt til noe. Dette kan potensielt bli et personvernmareritt.

Musks planer om en «altmulig-app» har høstet sammenligninger med den kinesiske appen WeChat, som er en av verdens største apper med en brukerbase på over 1,5 milliarder.