Datatilsynet truer Meta med én million i dagbøter

- Vi mener at Meta ikke følger våre personvernregler, sier Datatilsynet.

Den amerikanske teknologigiganten Meta risikerer nå én million kroner i dagbøter om de ikke følger Datatilsynets vedtak. Her: Meta-sjef Mark Zuckerberg. 📸: AP Photo/Alex Brandon
Den amerikanske teknologigiganten Meta risikerer nå én million kroner i dagbøter om de ikke følger Datatilsynets vedtak. Her: Meta-sjef Mark Zuckerberg. 📸: AP Photo/Alex Brandon Vis mer

Datatilsynet beordrer Meta, selskapet som eier Facebook og Instagram, til å stanse bruken av nordmenns persondata til overvåkingsbasert reklame.

Den amerikanske teknologigiganten risikerer nå én million kroner i dagbøter om de ikke følger tilsynets vedtak, skriver NRK.

– Vi mener at Meta ikke følger våre personvernregler. Vi mener at selve forretningsmodellen de har med å overvåke alt vanlig folk gjør til enhver tid, ikke er i tråd med europeiske personvernlover, sier Tobias Judin i Datatilsynet.

Har fram til 4. august

Meta mener på sin side at de handler i tråd med europeiske personvernregler.

– Vi vil vurdere det norske Datatilsynets krav. Men dette vil ikke ha en umiddelbar innvirkning på virksomheten vår, skriver Meta-talsperson Matthew Pollard i en epost til NRK.

Meta har frist til 4. august med å stanse bruken av persondata. Gjør de ikke det, slår dagbøtene inne. De vil i første omgang vare i tre måneder eller til Meta gjør nødvendige endringer.