Årets debatt er kåret

Vinneren av kode24-prisen Årets debatt fikk 48.3 prosent av stemmene.

Årets debatt, "Kjønnsbalansen i utviklerbransjen, startet etter at psykologen Rolf Marvin Bøe Lindgren svarte på Elise Kristiansens (avbildet) innlegg "Biologi er fortsatt en dårlig unnskyldning til kjønnsgapet i IT-bransjen". 📸: Privat.
Årets debatt, "Kjønnsbalansen i utviklerbransjen, startet etter at psykologen Rolf Marvin Bøe Lindgren svarte på Elise Kristiansens (avbildet) innlegg "Biologi er fortsatt en dårlig unnskyldning til kjønnsgapet i IT-bransjen". 📸: Privat. Vis mer

Før jul publiserte kode24 våre nominerte til årets kode24-priser og gjennom jula har dere stemt på deres favoritter. Etter nesten 450 stemmer er vinnerne av våre syv kategorier klare. Sist ut er vinneren av Årets debatt, som kapret 48.3 prosent av stemmene i sin kategori.

Men før vi "avdekker" hvem som står på seierspallen, her de andre resultatene i kategorien:

"Runners up" var "Hjemmekontor vs. kontorkontor" med 40.5 prosent av stemmene. Tredje plass gikk til "Rekruttering av utviklere", som fikk 11.2 prosent av stemmene.

Kjønnsbalanse

Årets debatt, "Kjønnsbalansen i utviklerbransjen, startet etter at psykologen Rolf Marvin Bøe Lindgren svarte på Elise Kristiansens innlegg "Biologi er fortsatt en dårlig unnskyldning til kjønnsgapet i IT-bransjen".

Nominasjonskomiteen skriver:

"Vi har alltid skrevet mye om kjønnsbalanse, men det tok virkelig av i høst etter et innlegg som forfekta biologiske forskjeller på kjønn. Noe av debatten handla om hvorvidt kode24 overhodet burde trykka innlegget, men det meste dreide seg om kjernespørsmålet: Hvorfor det jobber flest menn som utviklere i Norge. Debatten kommer neppe til å ta slutt med det første, og vi gleder oss til å følge den videre."