Nicolai koder OpenShift, antihvitvask og GDPR

Ukas Koder Nicolai Naglestad i Eika Gruppen har blitt skikkelig glad i OpenShift.

Ukas Koder Nicolai Naglestad forteller hvordan det er å jobbe i Eika Gruppen. 📸: Privat
Ukas Koder Nicolai Naglestad forteller hvordan det er å jobbe i Eika Gruppen. 📸: Privat Vis mer

Hvordan begynte du med koding? 👶

Jeg har alltid vært interessert i alt innen teknologi, men var aldri interessert i koding før jeg startet på Høgskolen i Østfold. Jeg hadde prøvd litt koding på videregående, men klarte aldri å få noe til og valgte egentlig at jeg aldri skulle bli koder og heller jobbe innen serverdrift.

Men etter de første fagene på høgskolen så begynte jeg og forstå hva jeg egentlig gjorde, og merket at det var ganske kult og gøy å kode og løse problemene jeg fikk som obligatoriske oppgaver.

Hva jobber du med akkurat nå? 🛠️

Jeg jobber i et team som forbedrer Eika sine antihvitvask-systemer som brukes av alle Eika sine produktselskaper og allierte banker.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Jeg starter dagen men å sjekke mail, sjekker om det er noen hendelser i produksjon og om det er noen nye Jira-saker fra servicesenteret.

Deretter jobber jeg på de Jira-sakene som er gitt til meg, frem til standup klokka 11:20, og så tar teamet lunsj etter dette.

Resten av dagen går på å jobbe videre på oppgaver og møter.

Hva synes du er de mest spennende språkene, rammeverkene eller teknologiene akkurat nå? ✨

Lov å si alt? 😃 Er alltids spennende å lære og prøve noe nytt!

Men akkurat nå for tiden så synes jeg container-plattformen OpenShift fra RedHat er ganske spennende! Det har hjulpet oss utviklere å ha mye mer oversikt og eierskap til applikasjonene våre når de er ute i produksjon.

Til høyre ser du pulten til Ukas Koder Nicolai Naglestad i Eika Gruppen. 📸: Privat
Til høyre ser du pulten til Ukas Koder Nicolai Naglestad i Eika Gruppen. 📸: Privat Vis mer

Hva er du mest stolt av å ha laget? 🏆

Hos Eika så har vi skrevet om mye gammelt og laget nye applikasjoner for å støtte våre nye container-plattform OpenShift, og på grunn av nye regler innen antihvitvask og GDPR.

Her har jeg fått lage mye av de nye applikasjonene, som for eksempel en applikasjon som gjør listesøk mot terror og sanksjonslister. Disse applikasjonene hjelper rådgivere i over 70 enheter med å gjøre sin jobb enklere og raskere, og sørger for at de er compliant med de nye lovene og reglene.

Hva er det kjedeligste med å være utvikler? 😿

Det blir ofte litt for liten tid til å gjøre ting, eller at man må legge vekk det man driver med på grunn av en sak med høyere prioritet. Det blir da litt vanskelig å komme tilbake til det man jobbet med tidligere.

Den lille boksen på pulten til Nicolai Naglestad i Eika Gruppen er en Stream Deck til makroer, snarveier og ofte brukte CLI-kommandoer. 📸: Privat
Den lille boksen på pulten til Nicolai Naglestad i Eika Gruppen er en Stream Deck til makroer, snarveier og ofte brukte CLI-kommandoer. 📸: Privat Vis mer

Hva er det gøyeste med å være utvikler? 😻

Jeg synes prosessen med å løse ett problem/oppgave er ganske gøy!

Blir som oftest at jeg jobber seint for å fikse en bug som jeg har slitt med gjennom dagen. Følelsen at ha klart å finne feilen og løse det på en god måte er ganske tilfredsstillende!

Også er det er ganske stas å tenke på hvor mange som bruker applikasjonene jeg utvikler!

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber? 🕹️

Jeg gamer med venner i diverse spill, også blir det mye filmer og serier.

Ellers så utvikler jeg litt på fritiden, her går det meste på å lære mer og eksperimentere med React.

Har hatt lyst å starte med fotografi igjen, så håper det blir noe av det i 2019!