Sævar Thorisson (30) fra ice til Novanet - for å jobbe i ice

inn/ut: - Den største forskjellen blir det sosiale og faglige. 👋

Sævar Thorisson (30) starter i Novanet.
Sævar Thorisson (30) starter i Novanet. Vis mer

1. februar starter Sævar Thorisson som seniorkonsulent i Novanet.

Sævar skal ha over syv års erfaring, hvor han har utviklet .NET-applikasjoner innenfor telekom-, regnskaps-, logistikk- og økonomidomenet i Ålesund og Oslo.

De siste to årene har han vært innleid konsulent hos ice - noe han fortsetter med nå, da Novanet har ice på kundelista.

- Den største forskjellen i min arbeidssituasjon nå, blir det sosiale og den faglige påbyggingen, sier Thorissonpå Novanet nettsider.

Kjedelig med økonomi

Thorisson er opprinnelig fra Island, og har en bachelor i ingeniørfag og datateknikk fra NTNU i Ålesund.

- Jeg har vært interessert i data hele livet, men at jeg begynte på ingeniørstudiet var litt tilfeldig. Faren min er automasjonsingeniør som jobber med fysiske maskiner. Jeg har også en fem år eldre bror som har akkurat samme utdannelse. I utgangspunktet skulle jeg ikke bli utvikler, sier Thorisson.

- Jeg startet på økonomi og ledelse, men det var grusomt kjedelig. Derfor søkte jeg på nytt, på juss og journalistikk. Jeg manglet et karakterpoeng for å komme inn på jusstudiet. Og for å komme inn på journaliststudiet var det krav om å ha hatt nynorsk, som jeg som islender hadde hatt fritak for. Så da ble det siste valget, og det var bachelor i data i Ålesund.

«Man må tilpasse måten å kommunisere med folk som ikke forstår programmering, ellers kan det raskt skje misforståelser.»

God kommunikasjon

- Nå er det utvikling som er den viktigste oppgaven jeg har, men jeg kunne sikkert ha vært inne på andre deler av prosjekter. Det er alltid et stort behov for noen som er gode til å snakke med kunder som skal få løsningen utført, som også jobber programmering, sier Thorisson.

- Kommunikasjon lærte jeg godt i Ålesund, hvor jeg hadde mye direkte kommunikasjon med kunde og brukere. Man må tilpasse måten å kommunisere med folk som ikke forstår programmering, ellers kan det raskt skje misforståelser. Det kan være ganske vanskelig å vite forskjellen på noe som tar tre måneder eller tre uker å gjøre, for dem som ikke er teknologer. Da er det viktig med god kommunikasjon og forventningsstyring.