Johannes (26) og Daniel (36) til Geodata

inn/ut: - Litt spesielt å gjennomføre en hel rekrutteringsprosess via Teams, men det gikk fint det óg! 👋

Johannes Husa og Daniel Marques skal begge jobbe for Geodata. 📸: Privat / kode24
Johannes Husa og Daniel Marques skal begge jobbe for Geodata. 📸: Privat / kode24 Vis mer

Geodata melder om to nyansatte:

Johannes Husa (26)

Johannes Husa er 26 år gammel og har en bachelor i programmering fra Westerdals. Han har tidligere jobbet hos PayEx, der han var backend-utvikler på en signup-løsning for nye kunder.

I Geodata skal han blant annet jobbe som utvikler og konsulent på ett av Geodatas store prosjekter for Altibox, og utviklingen av en digital kartløsning tilknyttet utbygging av fiber blir én av hovedoppgavene for Johannes.

– Jeg har alltid synes det har vært gøy med geografi og kart, og når jeg får kombinere det med programmering ble Geodata en veldig attraktiv arbeidsplass for meg. I tillegg hadde jeg hørt at Geodata har et veldig bra miljø, sier Johannes.

– Vi søkte etter en ny utvikler til vårt Stavanger-kontor og fikk vite om Johannes som jobbet i Oslo og skulle flytte til Stavanger. Han hadde erfaring fra teknologien vi så etter, og hadde allerede opparbeidet gode rutiner som i PayEex. Timingen for når han skulle flytte passet perfekt da han fikk jobbet litt med våre kollegaer i Oslo før han flyttet til Vestlandet, sier avdelingsleder Jørn Arild Andenæs i Geodata.

Daniel Marques (36)

Daniel Marques er 36 år og er utdannet dataingeniøring fra Universitet fra Madeira i Portugal. Han kom fra jobben som full-stack systemutvikler i Proventus AS. Her jobbet han blant annet med Tjenesteshop, Ikos (Konsens) og Oslo Booking, og var ansvarlig for å utvikle API-er og Administrasjonspanel (front-end), med relaterte integrasjoner.

I Geodata skal han jobbe som utvikler og konsulent, i hovedsak rettet mot prosjekter som Norge i bilder og Høyde- og Dybdedata-løsninger.

– Geodata er et veldig kjent firma. De har systemer og prosjekter som er motiverende å arbeide med. Jeg har fått tilbud om å jobbe på forskjellig prosjekter med forskjellig team. Jeg håper jeg vil få mulighet til å lære mer og lære forskjellige teknologier, samtidig som jeg kan lære bort kunnskap og erfaring jeg har, sier Daniel.

– Jeg mottok CV-en til Daniel og så at denne var veldig interessant. Han er en erfaren utvikler og konsulent, og har jobbet med mange ulike teknologier i flere større prosjekter. Hans seniorkompetanse gjør at han kan bidra på mange ulike områder. Det var litt spesielt å gjennomføre en hel rekrutteringsprosess via Teams, men det gikk fint det óg, sier Andenæs.