Audun (33) løste kode­oppgave, fikk ny jobb: - Overraskende enkelt og ekstremt vanskelig

inn/ut: Audun Frøysaa går fra Grieg Connect til Epinova. 👋

- På fritiden er jeg mye sammen med mine to barn på 2 og 4 år, som er alt for meg, forteller Audun Frøysaa i Epinova.
- På fritiden er jeg mye sammen med mine to barn på 2 og 4 år, som er alt for meg, forteller Audun Frøysaa i Epinova. Vis mer

33 år gamle Audun Frøysaa slutter i jobben sin som seniorutvikler og tech lead i Grieg Connect, som leverer egenutviklede systemløsninger og produkter for drift av norske containerterminaler.

Nå starter han heller som senior backend-utvikler i konsulentselskapet Epinova i Kristiansand.

- I innledende samtaler nevnte Audun at et jobbskifte fordret at vi kunne by på spennende utfordringer og et faglig sterkt miljø med utviklingsmuligheter, forteller rekrutteringsansvarlig Andrea Huse i Epinova i en inn/ut-melding til kode24.

- Hvordan vi jobber og våre verdier sammenfalt ganske raskt, da akkurat dette er viktige fokusområder hos oss, og vi fant fort ut at vi kunne tilby mye av det som Audun etterspurte.

Måtte løse kodeoppgave

- Jeg har aldri deltatt på en kodeoppgave ved jobbskifte før, så dette var nytt for meg, forteller Frøysaa.

- Det ble overraskende enkelt og ekstremt vanskelig på én og samme gang, da oppgaven la opp til å dra nytte av SOLID selv om den kan løses med én enkelt kodelinje. Det var en utfordring, men jeg synes det var gøy å bryne seg på noe slikt. Teknisk gjennomgang var som forventet, med hyggelig prat om levert kode og eventuelle andre måter en kunne sett for seg oppsettet, samt noen små forbedringer her og der, fortsetter han.

- Thomas Leela, som teknisk intervjuer, ga det inntrykket jeg trengte for å vite at her kan jeg absolutt trives: Det er høye krav til kodekvalitet med fokus på enkelhet ved vedlikehold, men også at vi hele tiden følger bransjestandard for måten vi jobber på, forteller Audun.

«Rekruttering for oss handler ikke om at vi skal velge den beste kandidaten.»

Erfaren, men nysgjerrig

- Rekruttering for oss handler ikke om at vi skal velge den beste kandidaten, men det handler i ytterste grad om at vi skal velge hverandre basert på felles verdier og et ønske om å skape verdi sammen, forteller rekrutteringsansvarlig Huse i Epinova.

- Audun ga et godt inntrykk. Han har en energi og humor som vi hadde veldig tro på at ville passe inn i vår kultur i Epinova som er preget av fellesskap, høy faglig kompetanse og jordnærhet. Det faglige inntrykket forsterket han også ytterligere i det tekniske intervjuet ved å levere en solid og ryddig kodebesvarelse, fortsetter hun.

- En egenskap jeg fant ekstra interessant ved Audun, er at selv om han fortsatt har en solid utviklererfaring å vise til, viste han en nysgjerrighet for å lære og en ydmykhet man ikke alltid finner i bransjen. Audun har stor interesse for faget, og videre er det viktig for oss å legge til rette for å bevare denne nysgjerrigheten. Selv om man er erfaren, står man ikke stille.

Barn, båt, hobbykode

- Mine to første uker i Epinova har vært veldig positive, selv om det er hjemmekontor og Teams. Folk som tar kontakt for en kaffeprat og daglige sosiale sammenkomster gjør det lettere å bli kjent, selv med denne situasjonen vi er i, forteller Frøysaa i inn/ut-meldinga.

- På fritiden er jeg mye sammen med mine to barn på 2 og 4 år, som er alt for meg. Min største på 4 år starter nå å kunne hjelpe med ting som å vaske bil og trekke kabler i hus, som gjør at vi får mye kvalitetstid sammen. Vi er sjøfolk, og i ferietider blir jeg som regel å finne i min trofaste Maxi 95-seilbåt langs sørlandskysten. Her koser vi oss både store og små med øyhopping hele sommeren, sier den nybakte Epinova-konsulenten.

- Når barna er lagt kan jeg dille med alt fra utforsking av nye utviklingsmetoder som har kommet, nettverksadministrasjon, IoT-utvikling og skytjenester for Azure.