Ida Therese skulle aldri bli konsulent - nå blir hun konsulent hos Alv

inn/ut: - Begynte som tester, som passet meg bra, for jeg er litt skadefro. 👋

Ida Therese Olsen er nyansatt i konsulentselskapet Alv AS.
Ida Therese Olsen er nyansatt i konsulentselskapet Alv AS. Vis mer

Ida Therese Olsen er nyansatt i konsulentselskapet Alv AS.

Olsen har utdanningen sin fra Ingeniørvitenskap og IKT-linja på NTNU, med fordypning i petroleum.

Hun begynner i Alv som systemutvikler, og går fra første dag ut i prosjekt hos Oslo Pensjonsforsikring.

Men sånn skulle det egentlig ikke gå, forteller Alv i en inn/ut-melding til kode24.

Skulle ikke bli konsulent

Det var nemlig aldri planen å ende opp som konsulent.

- Under studiene var jeg på en del bedriftspresentasjoner fra ulike selskaper, og etter en del av disse var det en ting jeg var 100 prosent sikker på: Jeg skulle aldri bli IT-konsulent, forteller Olsen.

Etter å ha hørt litt fra de i kullet over som endte opp som IT-konsulenter, skal det imidlertid ha hørtes spennende ut, og da mulighet dukket opp, takket hun ja til sin første jobb i et IT-konsulentselskap likevel.

Skadefro tester

- Jeg begynte opprinnelig å jobbe som tester, noe som er litt morsomt, for jeg visste ikke at testere eksisterte engang. Men jeg fant ut at det passet meg bra, for jeg er litt skadefro, sier Olsen i inn/ut-meldinga.

Men etterhvert innså hun at hun savna å kode.

- Noe jeg ikke helt hadde sett komme, fordi jeg hadde kranglet så mye med PC-ene i datafagene på studiene. Etter fire år som tester bestemte jeg meg derfor for å bytte til å bli utvikler. Og stortrives med det.

Tidligere cheerleader

Olsen skal ha interesser innenfor mange områder.

- Vi har funnet ut at hun var cheerleader da hun studerte, noe som vil balansere den sosiale miksen i Alv veldig godt; vi har nemlig allerede en pensjonert amerikansk fotballspiller med på laget, skriver markedssjef Jakob Høgh Gjellestad i Alv i inn/ut-meldinga.

- Grunnen til at jeg valgte Alv er det faglige og sosiale miljøet i Alv. Alv er fullt av engasjerte mennesker som motiverer deg til å lære mer, utvikle deg, og å gjøre en skikkelig god jobb. Dette er det jo ekstra godt tilrettelagt for i blant annet interne prosjekter. Ikke minst vet jeg at det sosiale miljøet i Alv er fantastisk, heier den tidligere heielederen.