Hver tredje utvikler har vurdert å bytte jobb under korona

Ingen krise i sikte for norske utviklere, og kode24 lanserer nå Norges første gruppe for deling og diskusjon av kodejobber.

Jørgen og Ole Petter fjaser og tuller, for å markedsføre kode24 sin nye Facebook-gruppe for ledige jobber for utviklere, "kodejobb". 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Jørgen og Ole Petter fjaser og tuller, for å markedsføre kode24 sin nye Facebook-gruppe for ledige jobber for utviklere, "kodejobb". 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Koronapandemien har også vært en finanskrise, og arbeidsledigheten over hele planeten skjøt i været da viruset begynte sine herjing.

Men tall fra kode24s Kodeløkka-undersøkelse viser at hele 99 prosent av norske utviklere beholdt jobben. Og ikke minst: At de fleste er like åpne for å bytte jobb nå som før.

Derfor lanserer kode24 nå den lukka Facebook-gruppa "kodejobb", hvor norske utviklere for første gang kan dele og diskutere jobbannonser fritt.

Om ikke denne skjermdumpen lokker deg til kodejobb-gruppa vår på Facebook, ja, så veit ikke vi.
Om ikke denne skjermdumpen lokker deg til kodejobb-gruppa vår på Facebook, ja, så veit ikke vi. Vis mer

Derfor lager vi kodejobb

Er du ikke ute etter ny jobb, er neppe jobbannonser det aller mest spennende du veit om i hele verden. Men de gir deg en helt unik mulighet til å se hva andre selskaper driver med, hvilke teknologier de velger, hva de tilbyr sine ansatte og hva de ser etter av en utvikler.

Samtidig har jobbannonser fram til nå vært énveis-kommunikasjon: Annonser på sider som kode24 har ikke kommentarfelt, og kommer du over en på Facebook eller LinkedIn, føles det kanskje rart eller flaut å stille spørsmål under den i all offentlighet.

Og på kode24-klubben, hvor vi nå er 3.197 ivrige medlemmer, tillater vi ikke deling av jobbannonser eller oppdrag.

Så dette vil vi gjøre noe med, når vi lanserer Facebook-gruppa kodejobb! Her er det ikke bare lov å kommentere og stille spørsmål - vi oppfordrer til det. Og da gruppa er lukka, vil det ikke dukke opp i strømmen hos Gud og Hvermann.

«Her er det ikke bare lov å kommentere og stille spørsmål - vi oppfordrer til det.»

Tør vi bytte jobb?

Men er norske utviklere interessert i jobbmarkedet nå, da? Nå som vi fortsatt er inne i en pandemi som har kosta mange jobben, og gjør selv neste uke til en usikker framtid?

Ja, det ser igrunn sånn ut.

650 norske utviklere har hittil svart på vår spørreundersøkelse Kodeløkka, og viser at få har mista jobben, mange har vurdert å bytte jobb også under koronapandemien og få har slått fra seg tanker om jobbbytte på grunn av korona:

Vi håper kodejobb kan bli et fint tilbud til både utviklere og studenter, både med og uten jobb, og til de som prøver å få tak i dem. Vi snakkast i gruppa!