- Prøver du å være god på alt, blir du som regel ikke god på noe

inn/ut: Møt Epinovas fire nye juniorer, som alle skal jobbe med backend. 👋

Markus Hellestveit, Cecilie Baglo, Gaute Kvalheim og Edvin Myhren starter i Epinova. 📸: Epinova
Markus Hellestveit, Cecilie Baglo, Gaute Kvalheim og Edvin Myhren starter i Epinova. 📸: Epinova Vis mer

Konsulentselskapet Epinova ansetter ferske utviklere i noe de kaller Epinova Academy.

Dette går ut på at de blir ansatt i faste junior-stillinger, men fulgt opp av seniorer i seks måneder før de blir satt på kundeprosjekter.

Epinova melder nå om fire nye ansettelser gjennom dette programmet, som alle skal jobbe med backend-utvikling.

Cecilie Baglo
Cecilie Baglo Vis mer

Cecilie Baglo

Cecilie Baglo har en mastergrad fra NTNU, hvor hun tok sivilingeniørstudiet i Bygg- og miljøteknikk med retning innenfor konstruksjon og spesialisering i beregningsteknikk.

Etter mastergraden gikk hun ett år på datalinjen, og har jobbet i Focus Software siden 2016 som både konsulent og C#-utvikler av deres systemer innenfor byggebransjen.

- Jeg er vokst opp med en datamaskin. Som liten elsket jeg å leke rundt på pcen og teste nye spill. Senere har jeg blitt mer interessert i hva en PC kan gjøre og hvordan internett er bygget opp. Du kan jo gjøre alt! Som utvikler er jobben din både teknisk og kreativ og vi kan løse problemer på nesten alt.

- Her har jeg funnet det jeg ønsker meg. Jeg må ha litt variasjon og et miljø jeg kan vokse i. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene de neste månedene og til å komme over terskelen til at jeg kan løse utfordringene til kunden.

Edvin Myhren
Edvin Myhren Vis mer

Edvin Myhren

Edvin Myhren har akkurat flyttet fra Kristiansand til Oslo for å starte i Epinova. Edvin har nylig fullført en bachelorgrad i IT og informasjonssystemer fra Universitetet i Agder. Ved siden av studiet har han jobbet deltid som praktikant i Decentralize IT med utvikling av deres nye mobilapplikasjon Deegram skrevet i C#, i tillegg til at han også har undervist i programmering ved UiA.

At Edvin skulle bli utvikler kan han takke Nintendo for.

«Hvis du prøver å være god på alt så blir du som regel ikke god på noe.»

- Det å se en karakter bevege seg på en skjerm er helt magisk. Alt det som skjer inne i en datamaskin er helt magisk! Det å kunne skape helt nye ting med kode. Det at et par linjer med kode kan bli levende, det er helt vilt.

Edvin har laget flere spill fra bunnen av og mener at koding kan hjelpe deg med å forstå andre ting, for eksempel matte. Nå ser han frem til å bruke alt det han kan til å spesialisere seg mer som fagperson.

- Jeg gleder meg til å jobbe backend. Ikke litt backend, litt frontend, litt prosjektleder osv. Hvis du prøver å være god på alt så blir du som regel ikke god på noe.

Markus Hellestveit
Markus Hellestveit Vis mer

Markus Hellestveit

Markus Hellestveit har akkurat fullført en bachelorgrad i ingeniørfag med spesialisering i data fra OsloMet. Han skrev hovedoppgave for Accenture, hvor han utviklet en webapplikasjon for spillgruppen i Accenture. Han er også veldig interessert i datasikkerhet.

- Den viktigste grunnen til at jeg ønsket å bli en del av Epinova var den faglige utviklingen på programmet. Nå får jeg seks måneder til å lære, ta sertifiseringer og så videre. Det er mange selskaper som ikke har en plan, eller systemer for nyansatte. Man kan ikke bare ta inn masse juniorfolk uten å ha seniorfolk som kan ta seg av dem.

Markus er opprinnelig fra Ås, men har nå bosatt seg i Oslo.

- Det jeg gleder meg til er å gå rundt i Oslo å se butikkvinduer til forskjellige brands å tenke at; jeg lagde nettsiden deres!

Gaute Kvalheim
Gaute Kvalheim Vis mer

Gaute Kvalheim

Gaute Kvalheim kommer opprinnelig fra Bergen, men er vokst opp i Spania. Han startet først på populærmusikk på Westerdals, hvor han gikk i 2 år med musikk, sang og piano før han byttet til informasjonsteknologi ved OsloMet.

«Det er litt gøy at man kan få en pull request av en av de som var med å starte selskapet.»

Gaute utviklet et system for produksjonslinjer på hovedoppgave for Goodtech. Ved siden av studiene har han jobbet deltid som C#-utvikler i Sense Data AS med ulike prosjekter, blant annet utvikling av selskapets nye nettsider i Node.js og utviklet app med Xamarin. På fritiden driver med turn og står mye på hendene!

Gaute fant etter hvert ut at musikk ikke var greia også «ble det bare sånn». Gautes far driver et IT-selskap i Spania der han vokste opp, og var det én ting han ikke skulle holde på med så var det IT.

- Jeg likte veldig godt historien til Epinova. At de var fire stykker som startet selskapet for å skape verdens beste arbeidsplass. Det skinner gjennom at det er et bra sted siden alle sammen fortsatt jobber der. Det er litt gøy at man kan få en pull request av en av de som var med å starte selskapet og diskutere kode uten at de trenger å være arrogante, eller alltid måtte ha rett.