X nekter å betale for innhold - blir saksøkt

AFP sier at de har levert søksmålet for å tvinge X til å utlevere data som kan danne grunnlaget for å anslå en rettferdig pris.

Ifølge AFP har X, som eies av mangemilliardær Elon Musk, avvist å gå i dialog om betaling. 📸: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock
Ifølge AFP har X, som eies av mangemilliardær Elon Musk, avvist å gå i dialog om betaling. 📸: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock Vis mer

Det franske nyhetsbyrået AFP har gått til sak mot X, tidligere Twitter, som nekter å diskutere betaling for opphavsrettsbeskyttet innhold som deles på nett.

Søksmålet er en del av en global kamp der medieselskaper vil ha betalt fordi de mener deres innhold er med på å skape verdi for selskaper som X, Facebook og Google.

Har levert søksmål

Medienes sak ble styrket av en EU-lov fra 2019 som åpner for betaling for innhold som deles. Google og Facebook gikk etter hvert med på å betale noen franske medieselskaper.

Ifølge AFP har X, som eies av mangemilliardær Elon Musk, avvist å gå i dialog om betaling.

I en uttalelse sier nyhetsbyrået at de har levert inn et søksmål i Paris for å tvinge X til å utlevere data som kan danne grunnlaget for å anslå en rettferdig pris.

Stritter imot

X har foreløpig ikke vært tilgjengelig for en kommentar til saken.

Selv om franske medier har vunnet fram i noen saker, har de store teknologifirmaene strittet imot i andre regioner. I Canada sperrer Meta nyhetsinnhold på Facebook og Instagram etter at en ny lov pålegger dem å betale for innholdet. Google har truet med lignende tiltak.

De to selskapene har også kjempet imot lignende forslag i Australia.