Naboer raser mot Musks blinkende X-skilt

Myndighetene i San Francisco sier de har åpnet en gransking for mulige regelbrudd.

Naboene er ikke spesielt fornøyde med logoen som er plassert på taket av lokalene i San Francisco etter at Twitter-fuglen nylig ble byttet ut med en X.📸: AP Photo/Noah Berger
Naboene er ikke spesielt fornøyde med logoen som er plassert på taket av lokalene i San Francisco etter at Twitter-fuglen nylig ble byttet ut med en X.📸: AP Photo/Noah Berger Vis mer

Ikke alle borgere i San Francisco er fornøyde med Elon Musks kjærlighetserklæring til byen som huser hovedkvarteret til det som før het Twitter.

Elon Musk, som kjøpte den populære sosiale medier-plattformen i fjor, har ikke vært bortskjemt med ros fra brukerne for grepene han har tatt.

Ei heller er naboene spesielt fornøyde med logoen som er plassert på taket av lokalene i San Francisco etter at Twitter-fuglen nylig ble byttet ut med en X – det nye navnet på tjenesten.

Det store bokstavskiltet er nemlig både flere meter høyt og har sterkt, pulserende lys.

Har en strobe-effekt

Elon Musk har selv kommet med en kjærlighetserklæring til byen:

«Vakre San Francisco, selv om andre forsaker deg, vil vi alltid være din venn», skriver han.

Han lover at selskapet blir værende, selv om han sier de har blitt tilbudt store beløp for å flytte.

Over helga har Musk selv og mange andre lagt ut bilder og film av den nye fasaden i sosiale medier. Enkelte har kritisert det kraftige lyset, som også har strobe-effekt.

Har åpnet granskning

Bygningstilsynet hos myndighetene i San Francisco sier de har åpnet en gransking for mulige regelbrudd. Bygningsinspektørene skal ha fått beskjed fra en ansatt om at det er snakk om en midlertidig innretning.

Byen har den siste tida slitt med mange oppsigelser i teknologisektoren, utflagging av store butikkjeder, nedgang i turisme og økt kriminalitet.

Musk har selv også sagt opp et stort antall ansatte fra selskapet, men virker nå å ha lovet å gjøre sitt for at byen ikke fortsetter på sin nedadgående spiral.