Vi har gjemt 5 gull­billetter til kode24-dagen!

Finn billettene på kode24-dagen.no og vær med i trekningen av gratis inngang på Norges koseligste konferanse.

Jeg beklager dette bildet jeg har laga i Photoshop, men vi har bestemt oss for å ikke ha AI-genererte bilder på kode24, så hva skal man gjøre, liksom.
Jeg beklager dette bildet jeg har laga i Photoshop, men vi har bestemt oss for å ikke ha AI-genererte bilder på kode24, så hva skal man gjøre, liksom. Vis mer

Hele grunnen til at du har hørt sjokolademakeren Willy Wonka, er en av historiens beste markedsføringskampanjer:

Han gjemte fem gullbilletter i fem sjokoladeplater, og lova at de som fant dem ville få en guida tur på fabrikken og ubegrensa sjokolade resten av livet. Utgiftene var trolig mikroskopiske i forhold til resultatet: Omsetningen økte med gud veit hvor mange prosent, og mediedekninga var så massiv at folk fortsatt prater om det, 60 år senere. 💰

Så du trenger ikke ha rare briller og fet partnerstilling i reklamebransjen for å skjønne at her er det ett og annet å lære for ei litta utviklerkonferanse i Norge som går av stabelen 13. oktober på Fornebu:

Velkommen til kode24-dagens gullbillett-jakt! 🥳 Vi har gjemt fem gratis gullbilletter på kode24-dagen.no, til en verdi av nesten 20.000 kroner, og her er greia:

 1. Vi har gjemt gullbillettene her og der nettsida kode24-dagen.no, og du veit du har funnet en når du har funnet en, fårrå sirre sånn.
 2. Alle gullbilletten har hver sin tallkode, og når du har funnet så mange du klarer, sender du disse tallkodene til event@kode24.no i en epost merka "Gullbillett".
 3. Når det har gått ei ukes tid, trekker vi ut én vinner av hver billett. Finner du en som ikke så mange andre finner, øker oddsen for å vinne den, og jo flere du finner, jo større er sjansene for å vinne én av dem.
 4. Alle deltakerne kan vinne én billett hver, så akkurat som Willy Wonka skal vi ende opp med fem forskjellige folk, med hver sin gullbillett.

Hva som skiller en gullbillett fra en vanlig kode24-dagen-billett, spør du, sånn utover å være gratis, i stedet for å koste 3.999 kroner? Godt spørsmål. La meg bare tenke mens jeg skriver, som aldri er en god ide:

Akkurat som Willy Wonka, kan Jørgen sikkert guide deg rundt på konferansen mens han synger litt. Akkurat som Willy Wonka, kan jeg by deg på en gratis gooodbit utover kvelden, som en øl eller brus. Og akkurat som Willy Wonka, kan sikkert én av dere få ta over hele hotellet på slutten av dagen, jeg veit ikke, det er ikke vårt hotell, men vi finner ut av noe. 🤷

Her ser du en del av gjengen som skal prate på kode24-dagen 2.0. Det er litt av en gjeng. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Her ser du en del av gjengen som skal prate på kode24-dagen 2.0. Det er litt av en gjeng. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Og du; vi har hatt generalprøver og middager denne uka, og detta blir en sjokoladefabrikk av en konferanse:

 • Geniet bak The Handy kommer for å fortelle den fascinerende historien bak det norske sexleketøyet.
 • Finn.no-utviklerne forteller hvordan de fikk ChatGPT inn i Honk-tjenesten sin, med til tider supermorsomme, snodige resultater.
 • Han Bobtheshoplifter-fyren fra Tiktok og hans motspiller Oda kommer for å henholdsvis hacke og beskytte seg mot hacking live på scena.
 • Norges morsomste utvikler Christin Gorman holder lyntale.
 • Norges morsomste musiker Captain Credible holder konsert.
 • Norges morsomste tegneserieskaper David Skaufjord holder nerdequiz.
 • ...og det er så mye mer at du må nesten sjekke ut programmet sjælv, og kanskje finne en gullbillett i samma slengen.

Så lykke til i jakten, kjære venner! Også ses vi på kode24-dagen, enten med en billett du får sjefen til å betale, eller en gullbillett du har vunnet gjennom blod, svette og tårer. 💘

Ukas beste artikler på kode24.no:

👘 – Spørsmålet er når AI vil forandre arbeidslivet

- En arbeidsgiver som tenker at AI betyr at utviklere blir overtallige, tror jeg tar fundamentalt feil, sier Frode Rognsaa, advokat i Tekna.

👶 Silje (31): - Lett å kjenne på at «det her burde jeg kunne»

- I dag er jeg glad for at jeg aldri fant en plan A, for jeg stortrives med plan B, forteller Ukas koder Silje Chrisensen.

🦄 Gikk fra Next.js til Astro: «Astro for nesten alle pengene»

Bjerk-sjef Simen A. W. Olsen deler sine erfaringer med å bytte fra et rammeverk til et annet.

🧢 Angrende leder: «Hvorfor ble jeg oppfatta som frekk og aggressiv?»

- Da jeg leste Elise sitt innlegg kjente jeg det gikk kaldt nedover ryggen min: Det var meg, skriver avdelingsleder Marius Bøe om det å gi tilbakemelding.

🧃 Etterlyser nytenking i bransjen: - Sikkerhetsfolk må bruke AI!

- Vi må anta at de ondsinna trusselaktørene som er der ute vil gjøre det samme, sier Martin Ingesen, daglig leder i pentester-selskapet Kovert.

🍅 Gikk fra Next.js 12 til 13: «Utfordrende og tidkrevende»

- App Routing og Server Components er noe vi bare har sett begynnelsen av, og det er absolutt verdt å lære seg, mener Anne-Marie Samuelsen.

🥭 Erstatter AI frontend-utviklere? «Nei!», mener lærer

Alejandro Rojas ved Fagskolen Kristiania mener utviklere ikke bør bekymre seg for mye for AI-verktøy som Vercels nye UI-designgenerator.

📓 Sånn får du til progressive enhancement: «Aldri vært enklere!»

Jacob Berglund i Variant forklarer hvordan du kan lage nettsider som bruker det aller nyeste av teknologi, uten at det går utover noen.

God helg!

Da tar jeg en liten høstferie jeg faktisk, sånn at jeg kan gå full Willy Wonka på kode24-dagen uka etter.

"Gå full Willy Wonka" – det skal jeg begynne å si oftere, merker jeg. Kul ting å si. Om jeg må få si det selv. ✌

OK greit, takk for meg, da snakkast vi på kode24-dagen, da! Husk å sikre deg billetter på den ene eller andre måten før de forsvinner alle sammen – det ble utsolgt sist, jeg bare nevner det!

Goood helg, ja!

💘 Ole Petter,
kode24.no