Ukas beste: Endelig har DALL-E åpna for alle, nå er det bare å slå seg løs!

Rå sci-fi anime, lættis YouTube-kanal, brettbar skjerm og diktatorpodkast i ukas Lørdagsgodt.

Hvem er best til å tegne utviklere flytende i et rom fullt av kontorrekvisita - David Skaufjord eller Dall-E? Døm sjælv! Vi holder en knapp på Skaufjords tegning, som du finner på kode24-dagen.no. 📸: Dall-E
Hvem er best til å tegne utviklere flytende i et rom fullt av kontorrekvisita - David Skaufjord eller Dall-E? Døm sjælv! Vi holder en knapp på Skaufjords tegning, som du finner på kode24-dagen.no. 📸: Dall-E Vis mer

Hey!

Det er egentlig litt sjukt å tenke på, men denne uka kræsja faktisk NASA en satelitt inn i en asteroide. Hva, liksom?!

For å gjengi det mye brukte sitatet fra sci-fi legenden Willam Gibson: "Framtida er allerede her, den er bare ujevnt fordelt." (Notis: Sjøl om tydeligvis ingen vet nøyaktig når og hvor Gibson sa det.)

Her er en del andre guddiser som lar deg føle deg som et levande menneskje i det 21 århundre.

God lørdag!

🤖 Råkul mørk anime på Netflix

Mattis:

Jeg så den postapokalyptiske cyberpunk-animen Blame! i helga og ble helt hekta. Brukte resten av helgen på å lese mangaen også.

Kort oppsummert: Den er satt i en kontinuerlig ekspanderende by i en fjern framtid der AI (av mystiske grunner) har gått klin kokos og jakter alle menneskene som er i den. Kan absolutt anbefales på det sterkeste.

🤪 Lættis YouTube-kanal

Ole Petter:

Altså - jeg veit ikke heeelt hvorfor, men jeg lo bokstavelig talt til jeg gråt her denne uka, da jeg oppdaga denne kanalen.

Det er muligens fordi jeg er litt sliten for tida, men jeg ler og jeg ler. Av denne her for eksempel. Men også alle de andre. Jeg ler og jeg ler.

Haha, altså, én til da:

OK DETTE ER SISTE JEG LOVER:

🎨 Endelig skjer det!

Mattis:

Dall E har åpna for alle! Tjohei, la kreativiteten flomme :D

En upopulær russisk president som en Sith Lord. 📸: Mattis Vaaland/ DALL-E
En upopulær russisk president som en Sith Lord. 📸: Mattis Vaaland/ DALL-E Vis mer

💻 Eeeeh, neey til ny skjerm

Ole Petter:

Er brettbare skjermer framtida? Altså, det skulle man jo på mange måter tro, for hvorfor skal skjermer som IKKE kan brettes sammen være framtida, liksom. Men er brettbare laptopper framtida?

Altså, det skulle man jo... nei... jeg vet ikke helt. Det er ikke den dummeste ideen jeg har sett i mitt liv, de er det ofte datteren min på to som står for, men jeg tror jeg melder pass inntil videre, ass.

🎵 Herlig spilleliste

Mattis:

Enda en herlig 24 timers spilleliste som jeg har fått dilla på. Passer best om natta mens du leser Blame!

🎙️ Bra diktator-podkast

Mattis:

The Economist har kommet med en god podkast som tar for seg bakgrunnen til Kinas mystiske (og ofte skumle) diktator Xi Jinping.