Ukas beste: - Hva veit du egentlig om paternostere?

Ny Fireship-kanal, rar heis, Reddit-lol, cyberpunk-musikk og trommemaskin av Lego i ukas Lørdagsgodt.

Når det er så sjukt mye kjipe ting i verden er det fort gjort å glemme at det også skjer mye kult. For eksempel sa NASA i går at de har funnet en stor mengde med organiske molekyler på Mars.

Noen andre kule ting finner du under. Som vanlig har kode24 plukket ut det beste og morsomste som vi har kommet over på nettet i løpet av uka.

God lørdag!

🔥Ny YouTube-kanal fra Fireship

Ole Petter:

Oh my lord, Fireship har starta enda en Youtube-kanal! Hvorfor, spør du? Jeg aner ikke, for å værra helt ærlig. Men Beyond Fireship beskriver seg som "Even more highly-focused blazingly-fast coding tutorials from Fireship".

Han har sikkert sine mer eller mindre utspekulerte grunner, men uansett er det finfine videoer, som denne, om hvordan man løser det evinnelige behovet for animerte greier som dukker opp etterhvert som brukeren går nedover nettsida di.

😆 Konge + Imperial March = sant

Mattis:

Ukas lol har piffet opp de kongelige seremoniene i UK ett par hakk.

🛗 Heis! Heis! Heis sveis!

Jørgen:

Hva veit du om paternostere? En slags gammeldags heis som går og går uten dører. Rare greier. Det finnes en i Oslo, på landbrukets hus.

🎵 Cyberpunklåter for netrunners

Mattis:

Jeg har dilla på denne franske dj-en her. Max cyberpunky vibber.

🥁 Bygget trommemaskin av Lego

Ole Petter:

Youtube-strømmen min fyller seg opp med stadig mer Lego-videoer, så om jeg skal stole på utviklerne der borti Amerika ser jeg vel også mye på Lego-videoer om dagen, si. Den her, for eksempel, hvor det lages en nydelig liten trommemaskin! Det er så deilig å se på andre lage ting man aldri orker å lage sjælv.

🪙 Lættis gull fra Reddit

Mattis:

Ok. Jeg har ikke ord for å beskrive hvor utrolig morsomt dette er. Så kort sagt: En fyr har (etter to år) funnet ut at dama hater låta han setter på når de har sex. Og låtå er helt vanvittig latterlig. Så plz les hele teksten og hør låta som det linkes til etterpå. Garantert lolling.

😯 The Verge relanserer hjemmesiden

Jørgen:

Vanskelig å ikke ta for seg relanseringen av theverge.com. En nettside vi skamløst kopierte fra da vi startet kode24.

Den nye filosofien deres er at blogging skal være mer fremtredende på plattformen. Journalister skal føle at de kan legge ut innholder der fra alle kilder, akkurat som de gjør på twitter.

😍 Ny William Gibson-serie

Mattis:

I serien ting jeg gleder meg til ligger Amazon-serien The Peripheral høyt på lista. Serien, som er laget av folka bak Westworld, er basert på boka med samme navn av cyberpunk-legenden William Gibson. Traileren ser kul ut!