Ukas beste: - Ser ut som et mareritt på syre, gjengitt av en bilde-AI

Jule-Lego, digitale syredemoner, gamle reklameblokker og doku om israelske hackere i ukas Lørdagsgodt. 🍬

📸: Steam / HYPER DEMON
📸: Steam / HYPER DEMON Vis mer

Åjåjåj!

Nå erre fredag og veit du hva det betyr? Å kaste seg i sofaen og se siste tilskudd til Star Wars-universet, nemlig Andor-serien som denne uka kom på Disney (og som appåtil har fått gode anmeldelser av The Guardian og Statskanalen).

Når du er ferdig med den, ja da kan du jo sjekke ut alt det andre vi har gravd fram til deg denne uka.

God helj! 🎆

😍 Elskverdige reklameblokker

Ole Petter:

Teite tunger skal ha det til at YouTube er til for kattevideoer, men sannheten er jo at YouTube er til for reklameblokker fra 90-tallet!

Jeg elsker å se på gamle reklameblokker, og dette er bare én av en hel haug norske som ligger ute.

Her har du blant annet en sykt stygg Wolksvagen, en sykt stygg Absolutt Norsk-CD, en reklame for Spyro på Playstation med sykt stygg musikk og bittelitt Hotell Cæsar på slutten, bare sånn for å toppe kransekaka. Nam, nam.

🚴 Kul - og harry - sykkel

Jørgen:

Jeg synes den sykkelen her er både kul og harry samtidig. Uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva som trenger i hvilken retning. Har enda ikke sett en eneste person med en slik i Norge. Lurer på hvordan komforten er.

🔫 Svindler med taser mot ryggen

Mattis:

Interessant artikkel som jeg fant via den vakre nye nyhetsfeeden til The Verge. Tydeligvis er mange av svindlerne på Facebook ofre for menneskehandel, som blir truet til å svindle folk med tasere. Off, off.

🤪 Ole Petters jule-Lego-mani

Ole Petter:

For meg har det blitt litt tradisjon å kjøpe noe ny jule-Lego å bygge i adventstida. Det anbefales - det er både trivelig og gir deg litt annerledes julepynt du kan bruke. Lego slapp en haug nye julegreier denne uka! Så langt jeg kan forstå, er alt detta nytt:

Så ja, det var visst ikke så kult likevel, egentlig. Men det finnes mye annet kult jule-Lego der ute. I fjor bygde jeg "Smånissenes klubbhus", som jeg synes var ganske så fin! Og "Julenissens slede" er tilbake på lager, ser jeg, og den ser ganske fjong ut!

🎉 Sånn blir du kvitt Facebook!

Mattis:

EFF lanserer en guide til hvordan du kan ditche Facebook uten å "miste" familien eller vennene dine. Del med hele fammen din og les sjæl!

Forlat overvåkningsskipet før det synker (Og ja, jeg hadde ikke vært der jeg heller hadde det ikke vært for å holde kontakten med dere lesere. Så desto fortere dere forsvinner kan jeg også forsvinne, pow pow!).

Som Cory Doctorow sier i videoen under: "Folk er ikke avhengige av Facebook, de er fanget der".

👾 Innblikk i israelske hackere

Ole Petter:

Hvorfor er Israel så jæskla flinke med hacking? Altså; hva er greia med at et så lite land lager så sofistikerte angrep, sånn fra myndighetenes side? Det har du vel spurt deg om vel, hæ? Her er svaret!

Fascinerende innblikk i en fascinerende verden, sånn uansett hva man måtte mene om hva Israel bruker sine militære krefter på.

😱 Det sykeste spillet

Mattis:

Ok, dette spillet her ser helt spinnvilt ut. I FPS-en HYPER DEMON, mekka av Sorlath, skal du drepe demoner. Desto raskere du klarer det, desto vanskeligere blir spillet. Men så på de visualsene da, ser jo ut som et mareritt på syre gjengitt av en eller annen bilde-AI. Må prøves!

💡 Tofaktor-trøtthet

Mattis:

Hacker-flinkisene i Hak5 mener at hackingen av Uber var et uttrykk for såkalt 2-faktorautoriseringstrøtthet.

🎙️ Fet cyber-podkast fra Vice

Mattis:

Sjansen er stor for at mange av dere allerede kjenner til Cyber-podkasten til folka i Vice sin techredaksjon, men jeg nevner den likevel jeg fordi at jeg synes den er kuuuuul og en av podkastene jeg gleder meg til.