Trenden tar av - slik får du oversikt over dine Github-bidrag

Bidragstrenden tar helt av på Twitter - sånn generer din egen.

Lyst til å dele en kul oversikt over dine Github-bidrag? Da skal du bruke tjenesten Github-contributions. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Lyst til å dele en kul oversikt over dine Github-bidrag? Da skal du bruke tjenesten Github-contributions. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Du har kanskje sett det på Twitter allerede: Årets nyår-trend er å dele oversikt over din brukers bidragshistorikk på Github, eller "commits" som det ofte blir kalt.

En funksjonalitet Github forøvrig har hatt innebygget i årevis, men som i år har fått ekstra oppmerksomhet på grunn av nettsiden Github-contributions - et verktøy som gjør det lettere å dele oversikt over alle årene du har bidratt med kode på Github i ett bilde.

Feil innstillinger

Github-bidrag er vanligvis tilgjengelig på profilsiden din på Github, i mitt tilfelle github.com/retrojorgen, og gir oversikt over dine bidrag, fordelt på år.

Dessverre må du klikke gjennom en litt kronglete meny for å få full oversikt. Det er nok derfor Github-contributions-tjenesten har blitt så populær.

Men, du bør være obs på at Github ikke alltid har riktig innstillinger på profilen din for å få ut alle bidrag. Github viser nemlig bare dine bidrag i åpne prosjekter som standard. Det betyr at om du stort sett bidrar til private prosjekter kommer de ikke med.

Pass på at "Private contributions" er huket av på profilsiden din. 📸: Jørgen Jacobsen
Pass på at "Private contributions" er huket av på profilsiden din. 📸: Jørgen Jacobsen Vis mer

For å sikre at alle dine bidrag er med, også på Github-contributions, må du trykke på nedfellsmenyen som heter "Contribution settings" over matrise-grafen med bidragene dine på profilsiden din. Deretter skal du passe på at "Private contributions" er huket av.

Skru av igjen

Om du besøker github-contributions.vercel.app og taster inn brukernavnet ditt på Github, vil du få generert ut en fin oversikt du kan dele i lunsjpausen eller på intern-Slack-en.

Under ser du mine Github-bidrag, hvor jeg blant annet ser at jeg brukte ganske mye tid på å skrive om julekalenderen i 2019. Og febrilsk implementere "throttling" da vi ble hacket noen dager senere.

image: Trenden tar av - slik får du oversikt over dine Github-bidrag

Bare pass på å skru av private contributions etterpå, om du ikke ønsker at sjefen eller folk utenfor jobb skal vite hva du driver med i arbeidstida!

PS: Har du en spennende historie knyttet til din Github-historikk? Send meg gjerne en mail på jorgen@kode24.no eller del et bilde i kode24-klubben!