Tekna tar grep for å møte utvikler-kritikken

Med et nytt nettverk for utviklere håper Tekna å imøtekomme utvikler-medlemmene sine.

Elisabet Haugsbø, visepresident i Tekna, forteller at nettverket skal være en sosial og faglig arena hvor utviklere kan bidra til nettverket med egne erfaringer og problemstillinger. 📸: Tekna
Elisabet Haugsbø, visepresident i Tekna, forteller at nettverket skal være en sosial og faglig arena hvor utviklere kan bidra til nettverket med egne erfaringer og problemstillinger. 📸: Tekna Vis mer

Tekna har startet et nytt nettverk for utviklere. Nettverket har i løpet av noen uker fått nesten 600 medlemmer. Formålet med nettverket er å skape en sosial og faglig arena for fagforeningens medlemmer.

Ifølge Elisabet Haugsbø, visepresident i Tekna, har fagforeningen mottatt flere innspill om at utviklere ikke har følt seg hjemme hos Tekna. Blant annet har kode24s Jørgen Jacobsen tidligere skrevet at "Tekna ser ut til å blåse fullstendig i utviklere".

- IKT-ansatte er den gruppen som vokser desidert mest i Tekna, og medlemmene har ønsket å få på plass et nettverk som er retta mer mot utviklere, sier Haugsbø.

En faglig og sosial arena

Haugsbø forteller at nettverket skal være en sosial og faglig arena hvor utviklere kan bidra til nettverket med egne erfaringer og problemstillinger.

- Det er viktig at en får inn bredden i utvikling. Kanskje er du god på Python, så kan du være med her og lære deg andre språk.

Ifølge henne har fagforeningen jobbet en stund med å få på plass ildsjelene og de frivillige som sitter i styret.

- Overordnet handler det om å lytte til medlemmene og skape et tydelig nettverk for utviklere. Nå ønsker jeg flere damer inn i styret, foreløpig er det bare to. Men det tror jeg at vi får til, sier hun.

«Arbeidsmarkedet i Norge er ganske sterkt knyttet til for eksempel Java eller C#.»

Vil ha arrangementer og workshops

Noah Hall, "lead engineer" i Aftenposten, har vært en av pådriverne bak nettverket og sitter i styret.

Hall forteller at han fra før av drev en meetup kalt Computer Science for Computer Scientists. Ettersom det kunne være relevant for Teknas medlemmer, henvendte han seg til fagforeningen for å få økonomisk støtte.

- Det viste seg at det ikke eksisterte noen nettverk for utviklere i Tekna, selv om de utgjør en stor andel av medlemmene. Så vi opprettet et nettverk en med håp om å skape arrangementer og workshops hvor medlemmer kan lære nye ting, møte nye folk og styrke Tekna-medlemsskapet.

Vil bidra til teknologimangfold

Hall håper at et sterkere nettverk kan være med på å koble utviklere til nye jobbmuligheter og kunnskap.

- Jeg ser også at en del utviklere holder seg til tech stacken de kjenner fra før av, for eksempel ofte begrenset til React and TypeScript. Det er viktig å lære seg nye ferdigheter og teknologi, og det burde ikke glemmes, sier han.

Hall mener at mangfold i teknologi bidrar til å åpne sinn for nye tilnærminger – nye konsepter og nye måter å skrive kode på.

- Arbeidsmarkedet i Norge er ganske sterkt knyttet til for eksempel Java eller C#. Det betyr at kodebaser blir overkonstruert med komplekse tilnærminger når et raskt skript heller kan være det rette verktøyet, sier han.