Sjøfarts­direktoratet sleit med å skaffe nye utviklere. Så lagde de denne videoen

- Søknadsbunken har dobla seg i løpet av helga, forteller direktoratet. Se hvorfor.

Knut Arild Hareide er direktør i Sjøfartsdirektoratet, viser det seg, og dukker hyppig opp i videoen de har laga for å skaffe seg nye utviklere. 📸: Sjøfartsdirektoratet
Knut Arild Hareide er direktør i Sjøfartsdirektoratet, viser det seg, og dukker hyppig opp i videoen de har laga for å skaffe seg nye utviklere. 📸: Sjøfartsdirektoratet Vis mer

Hvis jeg sier "Sjøfartsdirektoratet", hva føler du da?

Nettopp; neppe noe særlig.

Hva om jeg forteller deg at "Sjøfartsdirektoratet har tilsynsansvar overfor norskregistrerte fartøy og utenlandske fartøy som anløper norske havner", hva føler du da, da?

Nettopp; neppe noe særlig, kanskje litt trøtthet. Så da er det ikke bare, bare å få ansatt nye utviklere, heller.

- Vi har søkt etter IT-utviklere en stund, og det har vist seg å være et tøft marked, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Nilsen til kode24.

- Så da var det bare å brette opp ermene, og være litt kreative.

"Mmm. mIRC"

Og kreative har de vært, med stor suksess: En ny video om hvordan det visstnok er å være utvikler i Sjøfartsdirektoratet går sin seiersrunde blant norske utviklere akkurat nå.

Blant annet har den rundt 70 likerklikk på kode24-klubben, med kommentarer som "Fantastisk!" og "Mmm. mIRC, kreppet hår og Ball-genser... Hvordan kan man si nei til noe sånt?".

Se selv - her er historien om utvikleren Brandon, som finner kjærligheten, må fly et helikopter mens han installerer Windows 95 og lærer om livet sjælv fra Hareide med hockey:

Dobla søknadsbunken

- Videoen ble laga som følge av at vi ønska å gå litt nye veier for rekruttering, oppsummerer Nilsen.

- Og har det funka?

- Vel, nå som søknadsbunken til stillingen har dobla seg i løpet av helga, tenker jeg at vi har truffet riktig målgruppe, samtidig som vi også viser at Sjøfartsdirektorat kan være en spennende arbeidsplass.

Tallenes tale skal være rundt 60.000 visninger av videoen på tvers av Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube og TikTok. Og alt er organisk, altså uten at de har betalt et rødt øre til noen av plattformene.

Marit Nilsen, rådgiver for kommunikasjon og samfunnskontakt, i Sjøfartsdirektoratet.
Marit Nilsen, rådgiver for kommunikasjon og samfunnskontakt, i Sjøfartsdirektoratet. Vis mer

Kosta 8.000 kroner

- Hvor mye ressurser har dere brukt på dette? Det må ha tatt litt tid og kosta litt penger?

- Ressursbruken er kun in house, med unntak av ekstern bistand til litt fargebehandling, såkalt grading, slik at filmen ble mer autentisk ala 80-tallet. Det er snakk om 8.000 kroner, forteller Nilsen i Sjøfartsdirektoratet.

- Ellers er det kommunikasjonsrådgiver og filmguru Erlend Bjelland som står bak manus, filming og redigering. I tillegg har gode kollegaer gitt litt av sin arbeidstid, og jaggu viser det seg at vi litt av et stjernegalleri å by på her i direktoratet!

- Det er jo ekstra artig å se sjølvaste Knut Arild Hareide dukke opp, som jeg nå har lest meg opp til at vel er sjefen til utviklerne deres, som direktør i Sjøfartsdirektoratet. Var han vond å be?

- Knut Arild er med på notene – alltid!