Se hvordan Microsoft skal bruke ChatGPT-teknologien i Bing og Edge

- Dette er en ny dag for søk, sier Microsofts toppsjef Satya Nadella.

Her ser du hvordan Microsoft ser for seg Bing med AI framover. 📸: Microsoft
Her ser du hvordan Microsoft ser for seg Bing med AI framover. 📸: Microsoft Vis mer

Microsoft sier selskapet vil integrere teknologi som ligner tekstroboten ChatGPT i søkemotoren Bing, noe som kan gi dem en fordel fremfor konkurrentene.

Søketjenesten til Microsoft har havnet langt bak hovedkonkurrenten Google, men integreringen av kunstig intelligens (KI) skal etter planen gi Bing et løft.

Bing slår tilbake

– Dette er en ny dag for søk, sier Microsofts toppsjef Satya Nadella på et arrangement i selskapets hovedkvarter tirsdag.

Her ser du hvordan OpenAI-teknologien skal integreres i nettleseren Edge, i dette tilfelle for å hjelpe noen å skrive noe fornuftig på LinkedIn. 📸: Microsoft
Her ser du hvordan OpenAI-teknologien skal integreres i nettleseren Edge, i dette tilfelle for å hjelpe noen å skrive noe fornuftig på LinkedIn. 📸: Microsoft Vis mer

Konserndirektør Yusuf Mehdi lover at «Bing skal bli «din KI-drevne robot for nettet».

I det siste har språkroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet og skapt entusiasme rundt bruk av KI, noe nettselskapene står i kø for å utnytte.

Edge slår også tilbake

I tillegg til å integrere KI og tekstrobotteknologi i Bing, vil Microsoft også legge det inn i nettleseren Edge. De ser blant annet for seg at det kan brukes til å skrive en automatisk oppsummering av nettsider man surfer på.

Mandag kunngjorde Google at de er ferd med å lansere en tekstrobot som kan ta opp konkurransen med ChatGPT. Tirsdag kunngjorde kinesiske Baidu at de også holder på å utvikle en lignende robot.