Nekter utvinning av kryptovaluta i sine tre nye datasentre

Telenor og Hafslund skal bygge tre datasentre i Oslo-området.

Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, og Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund.
Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, og Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund. Vis mer

Telenor og Hafslund vil bygge tre datasentre i Oslo-området med kapasitet på 40 MW.

Byggingen av det første starter i slutten av 2023.

Sensitiv data

- Norske sikkerhetsmyndigheter har etterspurt etablering av datasentre og skytjenester for sensitiv informasjon, funksjoner og infrastruktur av betydning for nasjonale sikkerhetsinteresser i Norge. Ved å opprette dette selskapet tilrettelegger vi for at sensitiv data på tvers av sektorer både lagres og leveres trygt på norsk jord, sier konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke i en pressemelding.

- Etableringen av disse datasentrene vil være et viktig bidrag for å muliggjøre den grønne omstillingen og digitaliseringen av Norge. Med løsninger for å gjenbruke overskuddsvarmen vil datasentrene frigjøre kraftforbruk til oppvarming og dermed sørge for energieffektive løsninger som er helt nødvendig for å nå Oslos og Norges klimamål, sier Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund.

Ingen krypto

De nye datasentrene vil bli bygget og drevet av et nytt selskap Telenor og Hafslund starter sammen med en rekke partnere.

Målet er å etablere sikre og energieffektive sentre for datalagring som norske kunder kan benytte seg av.

Utbyggingen av det første datasenteret i Oslo vil starte mot slutten av 2023 og datasentrene vil ikke ha kunder som utvinner kryptovaluta.