Nå går start­skuddet for Hacktoberfest

I fjor bidro 147.000 utviklere til åpen kildekodeprosjekter. Slik deltar du i år.

Hacktoberfest feirer 10-årsjubileum i år.
Hacktoberfest feirer 10-årsjubileum i år. Vis mer

Oktober er ikke bare halloween – det er også Hacktoberfest!

For de som ikke kjenner til Hacktoberfest, så er det DigitalOceans årlige arrangement der de oppfordrer folk verden over til å bidra på åpen kildekode-prosjekter. Og du trenger ikke være profesjonell utvikler for å bidra.

Hacktoberfest feirer tiårsjubileum i år, og i løpet av disse årene har arrangementet vokst fra 676 deltakere i 2014 til nesten 147.000 i fjor.

Registreringen for årets Hacktoberfest har nå åpnet, og torsdag 5. oktober klokken 17:00 norsk tid går startskuddet for arrangementet i form av et online-event.

Slik deltar du

Måten Hacktoberfest fungerer på er slik:

  • Registrer deg mellom 26. september og 31. oktober
  • Finn et GitHub- eller GitLab-prosjekt som deltar i Hacktoberfest
  • Fiks en feil eller bidra på prosjektet på en eller annen måte
  • Send inn en pull request

På denne siden finner du en guide til hvordan du går frem, enten du er profesjonell utvikler eller om du trenger en nybegynner-intro til git og open source.

«Alle som får akseptert fire pull/merge requests mellom 1. og 31. oktober vil få en "unik digital belønning".»

Fra T-skjorter til digitale premier

Tidligere år har man kunnet få en gratis t-skjorte hvis man åpner fem pull requests. Dette førte et år til at mange vedlikeholdere av åpen kildekodeprosjekter fikk inn store mengder av pull requests av elendig kvalitet. Det kunne være noe så banalt som å endre et ord i en readme-fil.

I år har DigitalOcean gått bort fra å sende ut T-skjorter, også for å gjøre HacktoberFest-konseptet mer bærekraftig ut fra et miljøståsted. Selskapet skriver at det å produsere mer enn 50.000 t-skjorter og shippe dem rundt over hele verden har vært en stor logistikkutfordring. Mange mottakere har også måttet betale for tollbehandling.

I stedet har Hacktoberfest nå laget en digital gavepakke som blant annet inkluderer en "badge" som endrer seg etter hvert som du bidrar med pull/merge requests og får dem godkjent av de som vedlikeholder repoene.

I tillegg vil du kunne få andre badges og ulike gaver fra Hacktoberfest-sponsorene. Alle som får akseptert fire pull/merge requests mellom 1. og 31. oktober vil få en "unik digital belønning".

Hacktoberfest vil også plante et tre i ditt navn for de første 50.000 deltakerne som gjennomfører en pull- eller merge request.