Microsoft sparker 1.900 folk: «Vond avgjørelse»

Skal ha overlapp av folk etter oppkjøpet av Activision Blizzard.

Phil Spencer signerer en Xbox på Xbox FanFest i fjor. Nå må han si hadet til 1.900 kolleger. 📸: AP / NTB
Phil Spencer signerer en Xbox på Xbox FanFest i fjor. Nå må han si hadet til 1.900 kolleger. 📸: AP / NTB Vis mer

Microsofts spillavdeling, Microsoft Gaming, skal kvitte seg med 1.900 folk, melder blant annet The Verge.

Ifølge avisa dreier det som først og fremst om folk fra nå Microsoft-eide Activision Blizzard, samt folk ansatt i Xbox og ZeniMax.

I dag har Microsoft Gaming omlag 22.000 ansatte, og kuttet dreier seg dermed om rundt 8 prosent av folka.

"Smertefullt"

Flere medier, inkludert The Verge og IGN, har fått tak i et memo fra Microsoft Gaming-direktør Phil Spencer.

Han starter med å fortelle om hvordan Activision, Blizzard og King ble en del av selskapet i fjor, og at de i 2024 må se på hvordan de skal jobbe sammen, og ikke minst: Hvor de har overlapp av folk.

- Som en del av denne prosessen, måtte vi ta den smertefulle avgjørelsen å redusere antall spillarbeiderne med rundt 1.900 roller, av de 22.000 folka i våre avdelinger, skriver Spencer.

- De som blir ramma vil få beskjed, og vi ber dere å være så snille å behandle deres avgående kolleger med den respekten og medfølelsen som er i samsvar med våre verdier.

Utviklere og tjenester

Blizzard-direktør Mike Ybarra har dessuten sagt opp jobben sin, noe han selv deler på X.

Microsoft Gaming-sjef Matt Booty skriver i et annet internt memo til Blizzard-ansatte, som The Verge også har fått tilgang til, at det er en "vanskelig dag".

- Endringene som ble annonsert i dag reflekterer et fokus på produkter og strategier som gir de beste mulighetene for Blizzards fremtidige vekst, samt identifiserte områder med overlapping på tvers av Blizzard og Microsoft Gaming, skriver han.

- Dette påvirker flere team innen Blizzard, inkludert utviklingsteam, delte tjenesteorganisasjoner og bedriftsfunksjoner. Som en del av dette fokuset avslutter Blizzard utviklingen av sitt overlevelsesspillprosjekt, og vil flytte noen av menneskene som jobber med det til ett av flere lovende nye prosjekter Blizzard har i de tidlige utviklingsstadiene.