Microsoft med VS Code-verktøy for å lage AI-chatboter til Teams

Skal gjøre det enklere å lage "smarte" chatboter du kan bruke i Microsoft Teams.

AI Chat Bot-malen er nå tilgjengelig i Teams Toolkit for VS Code. 📸: Kurt Lekanger
AI Chat Bot-malen er nå tilgjengelig i Teams Toolkit for VS Code. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

Microsoft har lansert en ny mal – AI chat bot template – som skal gjøre det raskere og enklere å lage AI-baserte chatboter du kan bruke inne i Microsoft Teams.

– Denne malen gjør deg i stand til å lage GPT-lignende chatboter som kan samhandle med brukere på en intelligent måte, skriver Microsoft i lanserings-bloggposten.

Teams Toolkit for VS Code

Den nye malen er en del av VS Code Teams Toolkit, og benytter seg av Teams AI Library under panseret.

Teams AI Library er foreløpig tilgjengelig som en forhåndsvisningsversjon ("public developer preview"). Kort fortalt er det et bibliotek som fungerer som et grensesnitt mot GPT-baserte språkmodeller som for eksempel de som brukes av OpenAIs ChatGPT.

Den nye malen dukker opp som et valg i VS Code Teams Toolkit når du velger Create a New App -> Bot:

Du finner den nye malen for AI-chatboter i Teams Toolkit i VS Code. 📸: Microsoft
Du finner den nye malen for AI-chatboter i Teams Toolkit i VS Code. 📸: Microsoft Vis mer

Med de nye AI chatbot-malene som nå er lansert, skal det bli enda lettere å bygge chatboter i Teams med Teams AI Library. Såvidt vi har skjønt slipper du å skrive like mye "boilerplate"-kode og kommer raskere i mål.

JavaScript eller TypeScript

Med Teams AI Library skal utviklere kunne lage chatboter ved å bruke ferdige "byggeklosser", slik at man kan fokusere på å skrive "forretningslogikk".

Ifølge Microsoft hjelper biblioteket deg med "prompt engineering" og alt det andre du må tenke på når du skal lage en AI-chatbot. Biblioteket er bygget på toppen av Microsofts Bot Framework SDK.

For øyeblikket er det JavaScript eller TypeScript som er programmeringsspråkene du må bruke, men Microsoft jobber også med en .NET-versjon av Teams AI-biblioteket.

Du finner git-repoet til Teams AI Library her.