Nå skal du få Stack Overflow-AI i VS Code

Stack Overflow har annonsert en rekke AI-tjenester under samlebetegnelsen "OverflowAI".

Inntil videre må du sette deg på venteliste for å få tilgang til Stack Overflow for VS Code. 📸: Stack Overflow (YouTube)
Inntil videre må du sette deg på venteliste for å få tilgang til Stack Overflow for VS Code. 📸: Stack Overflow (YouTube) Vis mer

Stack Overflow har annonsert en rekke nye tjenester basert på generativ AI, og planer for hvordan generativ AI skal integreres i Stack Overflow-plattformen.

Det skjer etter at Stack Overflow tidligere først ville forby alle AI-genererte svar på plattformen, for senere å si at det ikke var nødvendig med en generell policy for å forby AI-generert innhold. Og til slutt ga moderatorer beskjed om å ikke fjerne slikt innhold, noe som førte til streik.

Den nye AI-satsningen til Stack Overflow kalles OverflowAI, og består av en rekke ulike tjenester som vi skal komme nærmere inn på under.

AI trent på Stack Overflow-svar

Stack Overflow-sjef Prashanth Chandrasekar skriver i lanserings-blogginnlegget at målet til selskapet er at alle utviklerne som bidrar med spørsmål og svar til Stack Overflow skal få anerkjennelse for bidragene sine.

Chandrasekar skriver at over 90.000 har deltatt i Stack Overflows utviklerundersøkelse, og at mange oppgir at de har begynt å bruke AI-verktøy i jobben sin. Men mange stoler ikke på svarene de får fra AI-verktøyene.

– Det er derfor vi jobber for å basere svarene våre på kunnskapsbasen vår med over 58 millioner spurte og besvarte spørsmål på Stack Overflow.

Stack Overflow for VS Code

En av de mest interessante nyhetene er et kommende tillegg til VS Code.

– Utviklere bruker mye av tiden sin i et IDE, og Stack Overflow vil hjelpe utviklere å finne løsninger uten at de kommer ut av flyten, sier Chandrasekar.

VS Code-tillegget krever et Stack Overflow for Teams-abonnement, og fungerer ved å hente inn validert innhold fra både den offentlige Stack Overflow-plattformen og bedriftens private Stack Overflow.

I tillegg til å stille spørsmål, skal du også kunne markere kode og be om å få den forklart. Det vil være mulig å få hjelp av AI-en til å stille nye spørsmål eller skrive artikler ved å starte med en tag og et forslag til tittel.

Denne videoen viser hvordan det fungerer:

Bedre søk

Inntil nå har søk på Stack Overflow basert seg på en søkefunksjon som prøver å matche brukere med spørsmål og svar, basert på nøkkelordene de skriver inn i søkefeltet.

Nå legger Stack Overflow til semantisk søk, foreløpig i en privat alfaversjon. Denne er bygget på toppen av en vektordatabase, noe som skal gi mer intelligente svar som stemmer bedre overens med det brukeren faktisk spør om.

Stack Overflow ønsker å bruke generativ AI for å gjøre det mulig å bruke mer naturlig språk til å stille spørsmål, og til å raskt få svar man kan stole på. Ifølge Chandrasekar ser de på hvordan de genererte svarene kan siteres og ha kildehenvisninger.

De som har Stack Overflow for Teams-abonnement vil også få denne typen søk, men der vil det i tillegg brukes innhold fra bedriftens interne Stack Overflow. Du får også en del konfigurasjonsmuligheter, som at du skal kunne velge hvor lange svarene skal bli, teknisk nivå, og hvilke kilder som skal inkluderes.

Du kan se her hvordan det skal fungere:

Samler bedriftens kunnskap

Med OverflowAI vil Stack Overflow for Teams få ny funksjonalitet som skal gjøre det mulig å fôre AI-en med bedriftens interne kunnskap.

Ett mulig bruksområde er ved "onboarding" av nye utviklere på teamet. Da kan brukere ifølge Stack Overflow i løpet av minutter bygge opp en kunnskapsbase ved å bruke eksisterende innhold de stoler på. AI-en vil lage det første utkastet og anbefale spørsmål og svar ved å identifisere hva teamet ditt oftest spør om.

«AI-en vil lage det første utkastet og anbefale spørsmål og svar ved å identifisere hva teamet ditt oftest spør om.»

En annen funksjon som kun kommer til Teams-versjonen er en Slack-integrasjon.

Ved å integrere kunnskapsbasen fra Stack Overflow for Teams med den nye StackPlusOne-chatboten kan brukere stille spørsmål til Stack Overflow direkte fra Slack. AI-en sørger for at du kan bruke vanlig språk til å stille spørsmål og få svar, slik du kan med for eksempel ChatGPT.

Erstatter ikke GitHub Copilot

I et intervju med nettavisen Venturebeat sier Chandrasekar at OverflowAI ikke er et forsøk på å utkonkurrere GitHub Copilot.

– Vi er absolutt ikke ute etter å erstatte GitHub Copilot, vi er veldig komplementære til hva du faktisk skal gjøre når du skriver kode, sier Chandrasekar.

De nye AI-funksjonene kommer i alfaversjon i august, og interesserte må sette seg på en venteliste ved å besøke stackoverflow.co/labs.