Løs årets kodekrim - hvem av Tomsconsults konsulenter hacka strømselskapet?

Tomsconsult klarte ikke å sikre Kraft & Kraft Kraft, men håper du klarer å avsløre riktig konsulent. 🐣

Kraft senior under den høytidelige åpninga av Kraft & Kraft Kraft sine nye nettsider, med gardiner og trompetspill fra Tomsconsult. Nå har kraftselskapet blitt hacka. 📸: Tomsconsult
Kraft senior under den høytidelige åpninga av Kraft & Kraft Kraft sine nye nettsider, med gardiner og trompetspill fra Tomsconsult. Nå har kraftselskapet blitt hacka. 📸: Tomsconsult Vis mer

Tom fra Toms Hosting, Porsgrunns tredje beste og kode24s foretrukne hostingleverandør, har gjort mye rart de siste åra:

Han har blant annet lagd nettsider for Porsgrunn kommune, som ble hacka, arrangert kodekonferanse i kjellerstua, som ble hacka, og lagd sitt eget metavers, som ble kapra av sin egenutvikla AI.

👉 Trykk her for å gå rett til kodekrimmen 2022! 👈

Nå har Porsgrunns mest risikosøkende entreprenør starta konsulentselskap: Tomsconsult. Men det første oppdraget deres, å lage datasystemene til familiebedriften og Porsgrunns største strømleverandør Kraft & Kraft Kraft, har ikke gått helt etter planen.

Snarere tvert i mot har en av konsulentene hans hacka selskapet, og skrudd strømprisene fra et rekordhøyt nivå til et rekordlavt et. Og Tom ber deg om hjelp til å finne ut hvilken konsulent som står bak.

Så bli med å knekke passord og vinne kodekopper: Velkommen til kode24s kodekrim 2022 - sponsa av Computas!

"Tomsconsult - Porsgrunns heitaste arbeidsplass for unge, lovende utviklerær!" 📸: Tomsconsult
"Tomsconsult - Porsgrunns heitaste arbeidsplass for unge, lovende utviklerær!" 📸: Tomsconsult Vis mer

"Hjælp!" 📧

- Jeg kan garantere at det er en av mine konsulenter som står bak dette angrepet, skriver Tom i en faks til kode24.

Det angriperen har gjort, er å skru ned strømprisene i Porsgrunn kommune så voldsomt at Kraft senior tviler på at Kraft junior får kjørt vannskuter opp og ned Porsgrunnselva hele sommeren, sånn han pleier.

- Spørsmålet er bare hvilken konsulent som står bak! Er det Bitten, hu med alle krystallene? Er det min egen sønn Tommy, igjen? Eller Connie, hu med bikja? Jeg aner ikke, og jeg har ikke tid til å finne det ut, for jeg er jo som vanlig på Granka i påska, fortsetter han.

Nå håper han at kode24s lesere kan hjelpe han med å avsløre den kriminelle konsulenten.

- Jeg gir full tilgang til kartoteket mitt, med all data om alle ansatte, og sammen med den splitter nye nettsida mi tomsconsult.no og selvfølgelig kraftkraftkraft.no, skal det være mulig å finne ut av hvem jeg kanskje bør vurdere å ta av akkurat dette oppdraget. Hjælp!

👉 Trykk her for å gå rett til kodekrimmen 2022! 👈

Tomsconsult sitt kartotek ligger åpent for kode24s lesere, i en splitter ny og fancy greie Tom har mekka. Tombot gjør også et comeback, for de som husker han.
Tomsconsult sitt kartotek ligger åpent for kode24s lesere, i en splitter ny og fancy greie Tom har mekka. Tombot gjør også et comeback, for de som husker han. Vis mer

Sånn spiller du 💡

For at så mange som mulig skal gidde å hjelpe Tom, kjører vi det som en konkurranse, og det funker sånn her:

  1. Gå inn på Toms kartotekmaskin på kode24.no/kodekrim-2022 og lag deg en bruker, så får du tilgang på alle datasystemene du trenger.
  2. På grunn av GDPR kan ikke Tom ha de ansattes data liggende åpent - hver ansatt setter sitt eget passord på datafila si. Og på grunn av samme personverndirektiv kan ikke Tom be om dette passordet, heller. Men han har bedt alle sine ansatte gjemme passordet på sine egne sider inne på tomsconsult.no, og får gjennom påska et hint hver dag om hvordan du kan finne passordet til den enkelte konsulent.
  3. Dette passordet kan du så bruke for å autorisere deg i kartoteksystemet, og lese datafila til den ansatte, som forhåpentligvis inneholder mer informasjon enn det som er offentlig tilgjengelig. Det er forøvrig sju konsulenter i Tomsconsult.
  4. Klarer du å knekke passordet samme dag som hintet kommer, får du 10 poeng. Klarer du det i ettertid, får du 1 poeng. Du kan også danne lag, som vanlig.
  5. kraftkraftkraft.no finner du en innlogging du trolig kan bruke for å se om du skjønner hvem hackeren er. Mener du å ha funnet riktig person, må du sende konsulentens navn og ditt brukernavn, samt motiv og bevis på at det er denne, til tom@tomshosting.no.

Det er med andre ord to konkurranser her; én om å knekke passord hver dag gjennom hele påska, en annen om å faktisk avsløre hvem hackeren er.

👉 Trykk her for å gå rett til kodekrimmen 2022! 👈

Se så fin kodekopp du kan vinne! 📸: shop.kode24.no
Se så fin kodekopp du kan vinne! 📸: shop.kode24.no Vis mer

Dette kan du vinne 🏆

For å øke sjansene for at Tom faktisk får vite hvilken konsulent som har råttent mel i påsan, vil kode24 premiere innsatsen til våre lesere:

  • Vi trekker én vinner av hver dag, blant dem som klarte å knekke passordet samme dag som hintet kom inn i systemet. Hun får kode24s flotte kodevers-kodekopp fra shop.kode24.no.
  • Vi trekker én hovedvinner blant de som både har avslørt hackeren ved å sende en mail til tom@tomshosting.no og klart alle oppgavene samme dag som de ble sluppet. Hun får et gavekort på tre produkter fra shop.kode24.no - for eksempel for både kodekopp og kodeskjorte og kodenett.
  • Blant lagene blir det én vinner; det laget som har mest poeng når påska er over. Dette laget får én kodekopp per deltaker, maks 10 kopper totalt.

Så hva venter du på? Knekk kodene og avslør strømhackeren! 🐣 Og som nevnt; årets kodekrim er sponsa av Computas!