Linus Torvalds ber utviklere gjøre livet hans enklere: - Slutt med sene pull requests!

- Du vet hvem du er, skriver Linus Torvalds i sin ukentlige "State of the Kernel".

Her er Linus Torvalds på scenen på LinuxCon Europe 2014 i Düsseldorf. 📸: 	Krd/Wikicommons
Her er Linus Torvalds på scenen på LinuxCon Europe 2014 i Düsseldorf. 📸: Krd/Wikicommons Vis mer

- Jeg har nevnt dette før, men det er _virkelig_ ganske irriterende å få ganske mange henvendelser i løpet av de siste dagene av sammenslåingsvinduet, skriver Linus Torvalds, Linux kernel-sjef, søndag i sin "State of the Kernel-oppdatering".

Linux kernel-sjef Linus Torvalds har sluppet den første kandidaten til versjon 6.1 av prosjektet, og kommer samtidig med en appell til utviklere om å gjøre livet hans enklere ved å legge til kode tidligere i utviklingssyklusen, melder The Register.

Arbeidet med hver ny versjon av kernelen skjer samtidig med et to ukers sammenslåingsvindu (engelsk: "Merge Window"), der utviklere blir oppmuntret til å legge til det de ønsker skal være med i neste versjon, forklarer nettavisen.

Oppdaget flere senere requests

Torvalds skriver at Linux kernel-versjon 6.1 ikke blir en særlig stor lansering med bare 11.500 "merge commits". Til sammenlikning var det 13.500 commits forrige gang.

Linux-legenden lufter også samtidig ut litt frustrasjon. Da Torvalds endelig etter noe datatrøbbel fikk satt seg inn i sammenslåingsvinduet, ble han frustrert over å oppdage en rekke sene pull requests.

- Jeg har nevnt dette bør, men det er _virkelig_veldig_irriterende å få en god del pull requests de siste få dagene av sammenslåingsvinduet, skriver Torvalds.

Behandler det som en deadline

Ifølge Torvalds er sammenslåingsvinduet på to uker for å gi ham tid til å få oversikt.

- Ikke "to uker på å hurtig sette sammen en gren som du sendte Linus på fredagen i den andre uken". Hele "gjør alt på en natt for å få artikkelen inn dagen før deadline" er noe som burde blitt kastet ut av vinduet etter ungdomsskolen, skriver han.

Torvalds legger til at regelen er at ting som blir sendt til ham bør være klar før sammenslåingsvinduet åpner.

- Med noe unntak for "life happens", selvfølgelig. Men jeg får virkelig følelsen av at en del folk behandler slutten av sammenslåingsvinduet som en deadline, og mister hele "det var meningen å være klar før sammenslåingsvinduet." Du vet hvem du er.