JavaZone endelig tilbake i Spektrum: - Gleder meg som en femåring til julaften

- Det blir kjempegøy, sier arrangøren. Etter tre år med korona står hundrevis på venteliste.

Sånn så det ut i Oslo Spektrum i 2019, sist JavaZone hadde fullskala konferanse. I år skal det bli minst like stort igjen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Sånn så det ut i Oslo Spektrum i 2019, sist JavaZone hadde fullskala konferanse. I år skal det bli minst like stort igjen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- Vi som arrangører gjør jo dette på fritida, uten betaling. Og selv om vi har hatt et JavaZone både i 2020 og i 2021, ble det jo ikke på den formen vi håpa. Så da er det jo ingen av oss som synes det er særlig morsomt, sier JavaZone-leder Anders Karlsen til kode24.

"NDC Oslo 2020 blir virtuell - JavaZone vurderer det samme" skrev kode24 16. mars 2020. Det ble starten på en lang rekke artikler om hvordan koronapandemien stakk kjepper i hjula for Norges største utviklerkonferanse.

Lang historie kort: JavaZone har ikke hatt en vanlig konferanse i Oslo Spektrum siden september 2019, altså for tre år sida.

- Her vi må vi gi masse ros til speakere, partnere og billettkjøpere, som nesten uten unntak har vært positive og prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen. Det har vært veldig inspirerende for oss og til stor hjelp, sier Karlsen.

Men i år, onsdag 7. og torsdag 8. september 2022, er konferansen endelig tilbake.

Ingen koronatiltak

- Hvordan føles det?

- Det var en av oss som sa: "Jeg gleder meg så utrolig mye til konferansen, som en femåring til julaften". Jeg synes ikke det er nødvendig å utdype det noe mer, det er sånn det føles nå, smiler Karlsen.

- Det er flere av oss arrangører som har vært med i flere år nå, men som ikke har opplevd et "ordentlig" JavaZone ennå. Det blir kjempegøy at de får med seg et fullskala JavaZone igjen. Hvem som helst kan jo bli med å hjelpe til å arrangere JavaZone, og vi håper på at konferansen kan føre til at flere får lyst til å bli med oss.

- Blir det noen koronatiltak overhodet i år?

- Vi følger myndighetenes råd og regler når det gjelder gjennomføring av arrangementer. Vi stoler på at de har mer kompetanse på dette enn oss. Så således, blir det ingen spesifikke koronatiltak.

Mat og drikke, hele dagen

Ifølge nettsidene deres står det svimlende 123 foredrag på årets program. De kjører i syv parallelle sesjoner, og skal ifølge Karlsen bestå av en god blanding av norske og utenlandske foredragsholdere.

Men som kode24 skrev sist vi besøkte konferansen:

"JavaZone handler litt om Java, men mest om Zone. Og med Zone mener jeg den sona i midten av der alle de kjedelige foredragene foregår, hvor norske selskaper bruker svimlende summer på å dele ut eksklusiv gatemat til utviklere i hettegensere.".

- Det blir mat og drikke hele dagen, som vi pleier. Det går rykter om at mange av partnerne våre legger opp til kule konsepter på standene sine, forteller Karlsen.

Hundrevis på venteliste

I tillegg blir det workshop-dag på tirsdagen før selve konferansen, og "AweZone"-fest på kvelden på onsdag.

- For første gang på lenge er partner bandene tilbake. Vi gleder oss til å se og høre kollegaene våre fra forskjellige selskaper lage konserter for oss.

- Hvor mange billetter har dere solgt?

- Vi pleier ikke å gå ut med det eksakte tallet, her. Det vi kan si, er at vi legger opp til å ha omtrent like mange mennesker i Spektrum som det var i 2019, svarer Karlsen.

- Vi har flere hundre på venteliste til billett, og synes det er veldig synd at så mange som har lyst ikke får oppleve JavaZone. Men vi synes det er viktig at vi ikke slipper inn for mange, så det blir en bra opplevelse for de som kommer.