Jørgen (36) og Ella (1) tester JavaZone 2019

God frukt og gøy ballbinge, men litt sterke pølser.

JavaZone 2019 - gratis pølse, ballbinger og bilbaner. Her gir Jørgen datteren sin Ella en smak på det gode utvikler-liv. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
JavaZone 2019 - gratis pølse, ballbinger og bilbaner. Her gir Jørgen datteren sin Ella en smak på det gode utvikler-liv. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

JavaZone handler litt om Java, men mest om Zone.

Og med Zone mener jeg den sona i midten av der alle de kjedelige foredragene foregår, hvor norske selskaper bruker svimlende summer på å dele ut eksklusiv gatemat til utviklere i hettegensere, ispedd litt merch, hackathon-prosjekter og konkurranser, alt i håp om å sikre seg et par epost-adresser å sende jobbtilbud til.

Her er selve sona på JavaZone. Den er større og varmere og har flere folk per kvadratmeter enn linsa mi klarer å gi inntrykk av. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Her er selve sona på JavaZone. Den er større og varmere og har flere folk per kvadratmeter enn linsa mi klarer å gi inntrykk av. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Altså sirkussonen på gølvet i Oslo Spektrum, som utviklere faktisk kommer på JavaZone for. Så langt jeg har forstått. 🤷

kode24s pappapermitterte fagredaktør Jørgen (36) tok med seg Ella (1) for å teste årets sone sammen med kode24-redaktør Ole Petter (36).

Ja, vi liker titlene våre, og ja, jeg kommer til å skrive om meg selv i tredjeperson.

Vipps sin stand på JavaZone 2019. De satsa alle pengene på at utviklere liker burger med coleslaw. Tabbe. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Vipps sin stand på JavaZone 2019. De satsa alle pengene på at utviklere liker burger med coleslaw. Tabbe. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#1: Vipps

- Jeg trodde de snakka engelsk, så jeg sa "thanks", men så sa de "vær så god", sier en beskjemmet Jørgen når han returnerer med Vipps-burgerne.

- Æsj, coleslaw. Hvorfor skal det være coleslaw på alt om dagen? Når ble kål en kul greie? Og hva er egentlig forskjellen på coleslaw og italiensk salat? sier Ole Petter etter en nærmere titt.

- Jeg klarer ikke å spise burger, jeg. Den evnen har jeg ikke lært ennå, tenker Ella.

Sopra Steria sin stand på JavaZone 2019. De satsa alle penga på at utviklere liker sjakk. Jørgen pirker litt borti bordet og later som han vet hva han driver med. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Sopra Steria sin stand på JavaZone 2019. De satsa alle penga på at utviklere liker sjakk. Jørgen pirker litt borti bordet og later som han vet hva han driver med. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#2: Sopra Steria

- Sjakk. Det er veldig klisjé. Alle utviklere skal liksom like sjakk, sier Jørgen.

- Jeg kan ikke sjakk, jeg. Jeg har aldri lært meg sjakk. Nå er jeg strengt tatt ingen utvikler, heller, så det er kanskje ikke så rart, sier Ole Petter.

- Jeg kan ikke sjakk, jeg heller, tenker Ella, og begynner å gråte litt.

- Jeg kan sjakk, innrømmer Jørgen.

Oslo Origo sin stand på JavaZone 2019. De hadde laget et eget kaste-ball-spill, som var akkurat passe kleint til at det ble litt gøy. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Oslo Origo sin stand på JavaZone 2019. De hadde laget et eget kaste-ball-spill, som var akkurat passe kleint til at det ble litt gøy. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#3: Oslo kommune / Origo

- "100 prosent samfunnsnyttig kode" skriver de på veggen, også har de en ballbinge. Er dette samfunnsnyttig? Er det dette skattepengene mine går til? spør Ole Petter, som har gått på journalisthøyskolen.

- Jeg skal ikke oppi der, sier en flau Jørgen, før han havner oppi der likevel, sammen med Ella, fordi Ole Petter ser muligheter for gode bilder.

- Først var det så skummelt, så jeg begynte å gråte. Men nå er det gøy, tenker Ella, og tar med seg et par baller i barnevogna.

CGI sin stand på JavaZone 2019. De hadde en Switch med en arkadekontroller og et spill og en storskjerm. Midt på treet. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
CGI sin stand på JavaZone 2019. De hadde en Switch med en arkadekontroller og et spill og en storskjerm. Midt på treet. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#4: CGI Norge

- Hva er dette? CGI? Computer-generated imagery? Databilder, sånn generelt? spør Ole Petter, før Jørgen setter seg ned med Ella for å prøve ut spillet de tilbyr.

- Det er Pacman på Nintendo Switch. Den minst responsive Pacman-versjonen jeg har prøvd, rapporterer Jørgen foran storskjermen med de datagenererte bildene, mens Ella på fanget ser ut til å ha det helt topp.

- Det er gøy å trykke på knapper! tenker Ella.

Systek sin stand på JavaZone 2019. De gikk for Hawaii-stilen, med seig kylling. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Systek sin stand på JavaZone 2019. De gikk for Hawaii-stilen, med seig kylling. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#5: Systek

- Aloha! Ikke for å skryte eller noe, men jeg har faktisk vært på Hawaii, og det så ikke sånn her ut, sier Ole Petter stolt, og uttaler Hawaii helt korrekt, med trykk på den siste i-en.

- Men det er varmt her, da. LavaZone! sier Jørgen, og ler av sin egen spøk, før han henter litt mat.

- Dette veldig godt ut, men disse friterte kyllingstykkene er rimelig seige, fortsetter han, og gir restene til Ole Petter, som kaster dem i søpla.

- Jeg må litt bæsje, jeg, tenker Ella.

Bouvet sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Bouvet sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#6: Bouvet

- Nydelig frukt! Få mer frukt! Frukt er godt! tenker Ella, og forsyner seg grovt av det vi tror er Bouvets fruktfat, før Jørgen tester ut spillet de har laget, hvor et kamera kjenner igjen ting og tang du legger på et bord.

- Det var ikke så dumt. Men jeg tror de bare vil vise fram at de kan kode et system som kjenner igjen ting, sier Jørgen.

- Men det var ikke så dumt. Hva sier du? Vil dere ha epost-adressen min? Ålbings.

Oracle sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Oracle sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#7: Oracle

- Må vi registrere oss før vi får kjøre bilbane? Wow, sier Ole Petter.

- Og sjekk han skriver epost-adressen min rett inn i databasen, sier Jørgen med hjerter i øya, før han får konkurrert mot en medutvikler på den digre bilbanen.

- Jeg trodde du skulle kjøre mot en AI, jeg, sier Ole Petter, og Jørgen forklarer at han nå visstnok har trent opp en AI.

- Gøy med biler! tenker Ella, men synes pølsene er litt vel sterke.

Kantega sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Kantega sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#8: Kantega

- Dere kan vinne to Segway-er; én til hver fot! sier en ansatt.

- Nei, takk. Den FrP-politikken høres livsfarlig ut, svarer Ole Petter, og finner fram en Java-gåte Jørgen kan løse.

- Hehe, sier Jørgen bare, som er mer glad i script-versjonen, mens Ella er mest opptatt av spill-PC-ene det ungdommelige og hippe konsulentselskapet har satt ut.

- Kan vi spille Fortnite? Dab, dab! tenker Ella, før Jørgen triller henne videre.

Evry sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Evry sin stand på JavaZone 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#9: Evry

- Miskunn! Dette er mitt JavaZone! tenker Ella, midt i milkshake- og softis- paradis.

- Wow, softis med vaffel. Har du smakt de bubble waffle-greiene som har begynt å spre seg i Oslo nå, forresten? De smaker ingenting, sier Ole Petter, mens Jørgen finner fram milkshaken.

- Jeg tror dette bare er milk, ikke shake, sier Jørgen, og lar Ella gå løs på softisen i stedet.

- Halleluja. Mer! Meeer! tenker Ella, og åpner munnen, litt som en fugl.

Accenture sin stand på JavaZone 2019. Nei forresten, stryk det - veien til heisen man må bruke om man triller på JavaZone i Oslo Spektrum. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Accenture sin stand på JavaZone 2019. Nei forresten, stryk det - veien til heisen man må bruke om man triller på JavaZone i Oslo Spektrum. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#10: Accenture

- "Main Frame Destroyer", det høres ut som et gøy spill! sier Ole Petter, peker på Accenture sin stand og fortsetter:

- Kanskje vi kan teste dette skikkelig, skrive litt rundt hvordan de flinke utviklerne deres har laget dette, og virkelig gi dem den dekningen de tradisjonelle norske mediene aldri ville prioritert, men som vi er i en unik posisjon til å gi dem - og som utviklerne faktisk fortjener!

- Æsj, jeg har bæsja, tenker Ella, og begynner å gråte.

- Jeg tror vi må hjem, jeg. Hvor var den vareheisen, igjen? spør Jørgen.

Så må vi bak en stand, gjennom en varelevering, forbi en sikkerhetsvakt, få med oss en kar inn i heisen, og havner ute på gata. Så må vi rundt bygget, opp en rampe og inn igjen. Så må vi be om koden til handicap-toalettet.

- Det er ikke spesielt godt tilrettelagt for barnevogner eller rullestoler her, sier Jørgen når han og Ella kommer ut igjen.

- Ah. Ny bleie. #denfølelsen. Takk for meg! tenker Ella.