NDC, Defcon og JavaZone - her er høstens viktigste konferanser for utviklere

Konferansene utviklere bør få med seg høsten 2022. - Oppdager alltid noe man ikke visste om.

Slik så det ut da kode24 besøkte JavaZone i 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Slik så det ut da kode24 besøkte JavaZone i 2019. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Nå som sommerferien er over er kanskje du en av mange som er sugne etter noe sosialt og faglig påfyll.

Heldigvis bjuder høsten på en rekke konferanser som kan piffe opp utviklerhverdagen din, og kanskje gi deg ny kunnskap du kan ta med deg inn i kodingen.

Med hjelpsomme innspill fra kode24-klubben har vi derfor laget en oversikt over høstens viktigste konferanser.

August ☀️

Defcon 2022
11. - 14. august

Er du keen på å henge sammen med tusenvis av andre sikkerhetsinteresserte fra hele verden i Las Vegas, inkludert kode24, så er Defcon noe for deg. Konferansen, som er en av verdens eldste og største hackerkonferanser, starter neste uke. Jupp, det er ikke lenge til. Men kanskje er sjefen din veldig snill, pluss at det som regel ikke tar mer enn 72 timer å få innreisetillatelse til USA. Kaboom!

Sikkerhetsfestivalen
29. - 31. august

Dersom du befinner deg i Norge i slutten av august og har lyst på litt faglig paranoia, kan Sikkerhetsfestivalen være noe for deg. Festivalen, som ble arrangert for første gang i 2019, har mål om å bli Norges største og viktigste sikkerhetsarrangement. Samt være en "samlende arena for alle med interesse eller ansvar for cyber, IKT og informasjonssikkerhet."

«Drar dit fordi den både er lett tilgjengelig, og fordi jeg liker det overordnede fokuset.»

NDC TechTown
29. august - 1. september

Er du gira på en "lavnivå-orientert konferanse", anbefaler Michel Odden deg å stikke på NDC TechTown.

- Drar dit fordi den både er lett tilgjengelig, og fordi jeg liker det overordnede fokuset. Kanskje litt vel C++-spesifikk... skriver Odden i kode24-klubben om konferansen.

September 🍂

ODIN 2022

21. - 22. september

Keen på å stikke på en todagers konferanse om testing og "opptatt av programvare"? Da er kanskje ODIN 2022 akkurat det du trenger. Konferansen, som arrangeres i Oslo, finner sted i Raddison Blu på Holbergs plass.

NDC OSLO
26. - 30. september

Har det skrantet litt på den faglige inputten i sommer og oppdagelsestrangen kaller, kan NDC Oslo være noe for deg. Ifølge David A. Sjøen har konferansen en enorm bredde.

- Man oppdager alltid noe man ikke visste om, og ofte får man bruk for det rundt neste sving. Sånne konferanser er uvurderlige for å holde seg oppdatert og mentalt elastisk, skriver David A. Sjøen i kode24-klubben.

JavaZone
7. - 8. september

Blant de virkelige tungvekterne i Norge er JavaZone. Konferansen, som har blitt arrangert i Oslo siden 2001, er den største "community-drevne" Java-konferansen i Norge. Her får du både foredrag, fester og mingling!

Oktober ☕

Y-OSLO
20. - 21. oktober

Gira på en urban setting, og kanskje ta en kald utepils i den aller aller siste høstsola mellom foredragene? Da bør du sjekke ut Y-Oslo, som finner sted på Youngstorget i Oslo. Ifølge arrangørene er konferansen for alle som er involvert i å lage produkter og tjenester i selskaper og organisasjonen. Enten det er snakk om designere, UX-ere eller utviklere.

November ☃️

Equinor CTF

5. - 6. november arrangeres Equinors CTF. Selskapet kommer til å ha en egen kategori med introduksjonsoppgaver for å hjelpe i gang folk som ikke spiller CTF-er til vanlig.

- Disse oppgavene er spredt over flere kategorier og har varierende vanskelighetsgrad. Her vil vi være behjelpelige med assistanse og tips for å løse oppgavene, både online via Discord og "onsite". Vi håper mange kommer innom Rebel i Oslo, lørdag 6 november. Mer info kommer veldig snart på https://ctf.equinor.com, sier Eirik Nordbø, pentester i Equinor Cyber Defense Center.

Handmade Seattle
16. - 18. november

Lei av å dra på konferanser som handler om alt annet enn koding? Ifølge Odden er Handmade Seattle en konferanse som fokuserer på kode og utvikling heller enn permutasjoner av web, sky, biblioteksbonanza og/eller blokkjeder.

- Har tidligere deltatt digitalt, og det har vært veldig bra, skriver Odden.

Er det noen konferanser vi har oversett? Legg dem gjerne inn i kode24-kalenderen, eller tips oss under artikkelen! 🙏