Jan Tore til Boitano: - Mye er ødelagt av objekt­orientert programmering

- Mye boilerplate for noe som kunne vært gjort enklere i gamle språk, mener Boitanos nye utvikler Jan Tore Stølsvik.

Boitanos nye utvikler Jan Tore Stølsvik.
Boitanos nye utvikler Jan Tore Stølsvik. Vis mer

Jan Tore Stølsvik er ny utvikler og konsulent hos Boitano.

Stølsvik skal ha starta karrieren som nettsidemaker på barneskolen, og har en mastergrad i kunstig intelligens fra NTNU.

Som utvikler har han blant annet jobba som konsulent hos Sopra Steria, og vært i oppdrag hos aktører som Verifone, Schibsted, Skatteetaten og Ruter.

Eldre språk

Det var i de tre årene hos Skatteetaten at Stølsvik skal ha fått øya opp for deklarativ programmering, og han skal ha brukt mye tid på å undersøke eldre, funksjonelle programmeringsspråk.

- Det er mye bra som er glemt, og mye håndverk som er ødelagt av objektorientert programmering. Vi ender med å måtte produsere mye boilerplate for å lage noe som faktisk kunne vært gjort enklere i gamle språk, sier Stølsvik i en inn/ut-melding til kode24.

- Jeg liker å holde foredrag. Kanskje kommer det et om deklarativ programmering, snart.

Spill, hobbykode og startups

På fritida skal Stølsvik være en habil Starcraft-spiller, og han kom borti Boitano gjennom våpensiktet da han spilte CS:Go i bedriftserien.

Han skal også være glad i litt hobbykoding på kveldene.

"På siden av øvrige oppdrag utviklet han Periode, som kan beskrives som abonnementsløsning as a service. Integrert mot Vipps, bygget med nettopp Typescript og deklarativ programmering, og gjort i det små" skriver Boitano i inn/ut-meldinga.

Og startup-greia skal ha vært litt av tiltrekningen mot nettopp Boitano.

"Derfor er det strålende at Jan Tores første engasjement i Boitano-regi er hos en startup, så ny og spennende at vi ikke kan fortelle mer om den ennå!"