Omar skal gi maskinlæring til næringslivet: - Sterk etterspørsel

Simula Consulting satser, og ansetter Omar Richardson.

Omar Richardson har fått seg jobb som data scientist hos Simula Consulting.
Omar Richardson har fått seg jobb som data scientist hos Simula Consulting. Vis mer

Omar Richardson har fått seg jobb som data scientist hos Simula Consulting.

Her skal han hjelpe selskapet med å utvikle og implementere maskinlæring i næringslivet - noe mange visstnok etterspør akkurat nå.

"Deep tech"

Richardson kommer opprinnelig fra Nederland, hvor han tok en mastergrad i industriell og anvendt matematikk på Eindhoven University of Technology.

Veien gikk deretter til Universitetet i Karlstad, for å ta en doktorgrad i anvendt matematikk med tittelen «Multiscale models and simulations for diffusion and interaction in heterogeneous domains».

De siste åra har han jobba som selvstendig konsulent, og hjulpet selskaper og forskningsmiljøer med å utvikle og distribuere data pipelines, visualiseringsverktøy og utvikling av åpen kildekode-programvare.

"Han kom først i kontakt med Simula Research Laboratory som forskningskonsulent for utviklingen av JupyterHub, «open-source multi-user notebook environment». Etter prosjektet med JupyterHub besluttet Omar å bli med i Simula Consulting for å jobbe videre med spennende oppgaver innen deep tech" forteller selskapet i en inn/ut-melding til kode24.

"Sterkt voksende etterspørsel"

- Jeg har akkurat kommet i gang og er imponert over nivået blant mine nye kolleger. Og så er det veldig gøy å komme til et så internasjonalt sammensatt fagmiljø, sier Omar Richardson.

- Vi er veldig glade for den kompetansen Omar bringer med seg, sier administrerende direktør i Simula Consulting, Valeriya Naumova.

Etterspørselen etter utviklerkompetanse innen maskinlæring er "sterkt voksende", særlig innen næringslivet, ifølge henne. Og nettopp derfor bygger selskapet nå opp et miljø rundt blant annet dette.