Håkon til Videocation: - Norges mest spennende gründerbedrift

Første utvikler på hovedkontoret til den norske "Netflix for læring"-plattformen.

Håkon Muggerud starter som software engineer i Videocation.
Håkon Muggerud starter som software engineer i Videocation. Vis mer

Håkon Muggerud er utdanna dataingeniør fra NTNU, og starter som software engineer i Videocation - Muggeruds første faste stilling etter endt utdannelse.

- Jeg mener Videocation er Norges mest spennende gründerbedrift. Selskapet har internasjonale ambisjoner og et sterkt team. Det er kult å få være med på denne reisen, og jeg ser frem til å utvikle meg videre innen programvareutvikling, sier Muggerud i en inn/ut-melding til kode24.

"Nyutdannet talent"

Videocation omtaler seg selv som "Norges ledende leverandør av videobaserte kurs til næringslivet", og "Netflix for læring".

Selskapet tilbyr allerede rundt 200 kurs gjennom sin abonnementsløsning, og har blant annet med seg Finn.no-medstifter Terje Seljeseth som chief product officer.

- Vi gleder oss over å ta inn et nyutdannet talent og bringe ham inn i vårt internasjonale tech-team. Håkon kommer inn i et miljø som jobber som et integrert produktteam med PM, UX og tech. Videocations mål er å hjelpe bedrifter til å jobbe med kontinuerlig læring. Vi håper at Håkon vil lære mye i jobben, og at vi også vil lære av ham, sier Seljeseth.

Spania og Norge

Muggerud skal først og fremst jobbe med skybaserte løsninger og web.

- Jeg blir den første utvikleren på hovedkontoret i Oslo. Herfra skal jeg jobbe tett med resten av utviklingsteamet. Jeg vil i hovedsak kommunisere digitalt med teamet i Spania, men også reise ned og jobbe fysisk sammen med mine kollegaer i Barcelona, sier Muggerud.

I Spania har selskapet 10 ansatte pluss en egen utviklingsavdeling. På hovedkontoret Muggerud skal jobbe fra, i Tullins gate i Oslo, sitter det 16 andre ansatte.