AI-ekspertens beste tips for 2024: – Lær deg nevrale nettverk!

– AI blir en utviklingsgren, à la frontend, backend og fullstack, sier AI-professor Morten Goodwin, og ber deg forberede deg.

Morten Goodwin tror at 2024 kan bli året der deep fake blir et stort problem og får alvorlige konsekvenser. 📸: Universitetet i Agder
Morten Goodwin tror at 2024 kan bli året der deep fake blir et stort problem og får alvorlige konsekvenser. 📸: Universitetet i Agder Vis mer

– Jeg vil anbefale utviklerne i 2024 å ta noen noen nevrale nettverk-kurs. Lær å programmere et nevralt nettverk, også fra bunnen av uten PyTorch eller TensorFlow, for å virkelig forstå hvordan det lærer, sier Morten Goodwin, AI-professor ved Universitetet i Agder, til kode24.

Vi har spurt AI-professoren om hva han tror blir trendene innenfor kunstig intelligens i 2024.

Stort kappløp

Goodwin mener at vi er i starten av et stort kappløp, og at vi i 2024 vil se en akselerasjon i utvikling fra 2023 innenfor diagnose og personlig medisin.

– Og spredning av deep fakes blir et stort problem og får alvorlige konsekvenser, fortsetter Goodwin.

Han tror også at vi kommer til å se en akselerasjon som påvirker lyd, bilde og video. Samtidig som vi vil få en mindre hallusinerende AI og en kunstig intelligens som faktisk faktasjekker.

Goodwin tror også vi vil se spesialiserte språkmodeller for jurister, skoleelever og journalister. I tillegg til at OpenAIs "hemmelige" AI Q* tar verden med storm.

– Språkmodell-krigen tar virkelig av, også de åpne modellene. Dette går utover bare GPT og Bard, sier han.

En rekke nye plattformer

Goodwin tror mer spesifikt at for programvareutviklere, vil vi komme til å se en rekke nye plattformer og verktøy som gjør koding bedre, inkludert omfattende testing og feilsøking av kode.

– AI kommer til i økende grad blir standard både for for en rekke typiske IT-oppgaver, som cybertrusler og forsvar, testing, kommentering, og så videre, sier han.

Goodwin tror også at det vil forventes at utviklere kan en del AI.

– AI blir mer en utviklingsgren à la frontend, backend og full stack.

Lær det grunnleggende

– Hva bør utviklere lærer seg om AI i 2024?

– Det er som bilkjøring. Skal du kjøre bil, må du lære deg det grunnleggende. Skal du være mekaniker, må du lære deg mye mer.

Goodwin legger til at de fleste utviklere må forstå hvordan AI fungerer, hvordan generativ AI hallusinerer og så videre.

– De trenger ikke nødvendigvis være AI-eksperter av den grunn.

Håper på AGI-gjennombrudd

– Hva tror du er mest usannsynlig at kan skje i 2024, men som du allikevel holder en knapp på?

– Selv om de fleste mener at AGI fortsatt er langt unna, meg inkludert, håper jeg på en uventet akselerasjon eller gjennombrudd i 2024, sier Goodwin.

– Dette vil være et system som kan utføre enhver intellektuell oppgave som et menneske kan gjøre.