10 gode grunner til å droppe hjemmekontor

Irriterer du deg også over kolleger som konstant jobber hjemmefra?

"Jeg er her for å fortelle deg at din romantisering av hjemmet som kontorplass ikke nødvendigvis er så virkelighetsnært". 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
"Jeg er her for å fortelle deg at din romantisering av hjemmet som kontorplass ikke nødvendigvis er så virkelighetsnært". 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Hei, du.

Sitter du på jobbpulten din akkurat nå, og drømmer om å tilbringe dagen i joggebuksa på hjemmekontor?

«Hjemmekontor suger, i hvert fall hvis du trenger å jobbe.»

Kanskje suser du innover til Oslo på toget, og lar tankene gli mot en varm kopp kakao i slåbroken foran Netflix, mens du småsjekker mailen?

Kult det, men jeg er her for å fortelle deg at din romantisering av hjemmet som kontorplass ikke nødvendigvis er så virkelighetsnært.

For hjemmekontor suger, i hvert fall hvis du trenger å jobbe. Tror du meg ikke? Her er ti gode grunner.

#1. Senga di 💤

Uansett hvor flink du er til å følge faste morgenrutiner som å pusse tenna og få på deg vanlige arbeidsklær, oppholder du deg fortsatt i bopelen hvor senga di befinner seg.

Og du blir litt trøtt i løpet av dagen, ikke sant? Da er det jo deilig å kunne ta seg ei lita lur.

Kanskje ta igjen litt søvn fra natta før, hvor ungene bytta på å våkne? Eller kanskje du så litt for lenge på et Netflix-maraton i går kveld?

Da er det topp å ta seg en liten power-nap. Bare synd det er så fryktelig vanskelig å stå opp av senga igjen.

Blir nok fort en to-timers power-nap dette, skal du se.

#2. Skype er elendig 📱

"Trenger jo ikke være på kontoret, jeg kan jo bare ta morgenmøtet på Skype!" tenker du kanskje.

«Det er alltid noe galt med Skype.»

Men nei, det er aldri så enkelt. Det er alltid noe galt med Skype.

Enten så hører du ikke lyden fra de andre, eller så er lyden så dårlig at du må late som du hører hva som blir sagt, og nikke og smile forvirret.

For ikke å snakke om når du selvfølgelig har blitt logget ut fra Skype på hjemme-PC-en, og glemt brukernavnet og passordet.

Ikke minst, så må alle som faktisk er på kontoret vente på at du skal fikle med Skype-en din, så du forsinker alle andres dag, i tillegg.

#3. Oppdateringer 💻

Innse det: Selv om du har med deg jobb-laptopen hjem, så har du glemt laderen på jobb 90 prosent av gangene.

Og hva må du gjøre da? Jo, da må du bruke hjemme-PC-en. Det gamle rakleverket du kjøpte på tilbud fra Elkjøp forrige Black Friday, som du ikke har skrudd på siden før sommerferien.

Og vet du hva som skjer når du skrur på den PC-en? Windows-oppdateringer, selvsagt. Mange av dem. På flere gigabyte.

Plutselig sitter du med masse dødtid du må fylle. Som bringer oss til neste punkt.

#4. Husarbeid 👕

Du skjønner, når du oppholder deg alene i boligen din på dagtid, blir du på magisk vis obs på alt husarbeidet som må gjøres.

Kanskje står det litt oppvask på kjøkkenbenken? Greit å få fiksa opp i det, eller?

Kanskje holder du på å gå tom for undertøy og T-skjorter? Greit å få satt på en vask, nå som man har tid.

Kanskje man skulle få beisa den terrassen man har utsatt i fire år? Eller kjørt noe på fyllinga? Greit å få gjort, nå som man har ordnet seg hjemmekontor.

#5. Folk på døra 🕴

Vet du hvem som liker at du er hjemme midt på dagen? Folk som har ting å tilby sånne som deg, som er hjemme midt på dagen.

Vi snakker strømselgere med rare avtaler, Røde Kors, folk som selger tvilsomme originalmalerier av elger i solnedganger og ikke minst: Jehovas Vitner.

Alle står på trappa di med et 20 minutter langt manus som du pent må stå og høre på. Og om du slipper dem inn, da kan du påregne ytterligere 20 minutter med forsinkende babbel.

#6. Hjemmelunsj 🥞

"Jaha?" tenker du kanskje. "Hjemmekontor-lunsj er jo digg".

«Eggene har gått ut på dato, gressløken i vinduet er vissen.»

Men nei. Du kan sikkert se for deg en digg hjemmelunsj, men du kommer aldri i verden til å gidde å lage den.

Og om du forsøker, innser du fort at eggene har gått ut på dato, gressløken i vinduet er vissen, og posen med frosne rundstykker i fryseren visst var tom.

Utvalget i jobb-kantina er mest sannsynlig mye bedre. Og du slipper å strø smuler utover sofaen hjemme.

#7. Onani 🚽

Vet du hva du ikke kan gjøre på arbeidsplassen, som du i aller høyeste grad kan gjøre hjemme? Det er onani, det.

Og du kommer til å gjøre det minst en gang i løpet av hjemmekontor-dagen din.

#8. Strømmetjenester 🎬

Du har sikkert abonnement på dem alle. Og du har sikkert minst en serie du skulle kommet ajour med på alle strømmeplattformene.

Det frister litt med et Chernobyl-maraton, eller? Kanskje du skulle sett Stranger Things om igjen? HBO sin Silicon Valley-serie er på sin sjette sesong nå. Det betyr at du har 50 episoder med utvikler-moro å binge.

Og det er nettopp det du kommer til å gjøre på hjemmekontor.

#9. Rutiner ⏱

På hjemmekontor flyr alle rutiner ut vinduet. Den frokosten du vanligvis spiser klokka 07:10? Den blir nå spist 09:00. Den tannpussen du pleier å gjøre før jobb? Den glemmer du.

Den lunsj du spiser nøyaktig 11:30? Den blir til en pizza fra Dr. Oetker klokka 14:00. Og vet du hva som får lide for det? Magen din, som du får slite med resten av uka.

På hjemmekontoret reverterer du tilbake til urmennesket. Du vet den typen med klubbe, langt uflidd hår og en enkel pelsbekledning.

#10. Kolleger 👩

Du glemmer det kanskje, men det er praktisk å snakke med kolleger i løpet av dagen. Både for å avklare arbeidsoppgaver, men også for å tømme hodet litt.

«Plutselig har du jobbet en hel arbeidsdag med noe kollegene dine ikke trenger dagen etter.»

Plutselig har du jobbet en hel arbeidsdag med noe kollegene dine ikke trenger dagen etter. Eller brukt hele dagen på å gruble på hvilken film Kevin Bacon sloss mot gigantiske ormer under bakken.

For ja, den filmen var Marksommer. Du burde vært på kontoret, så kunne jeg fortalt deg det, over en trivelig lunsj i vår kantine som heldigvis ikke er tom for rundstykker.

Har jeg glemt noe? Er du uenig? Da vil vi høre fra deg!

Og ta en lytt på podcasten vår kode24-timen, hvor vi snakker - og synger - om nettopp hjemmekontor i ukas episode: