Telegram overrasker på app-toppen 2020

Svkulp: Alt om mobilåret 2020, gjennomtenkte varsler, no mouse-challenge, PDF-ens historie, en stor samling anti-kjedsomhetstips og en markedsplass for brukte abonnementer. 🌊

Ukens nyhet er den årlige App Annie-rapporten om global mobilbruk.

Ikke overraskende økte mobilbruken substansielt i hele verden i korona-året 2020; blant de mer overraskende funnene er at folk nå bruker mer tid på TikTok enn på Facebook.

Globale mobiltall har en tendens til å bli så store at det er vanskelig å få hodet sitt rundt dem — det ble lastet ned 218 milliarder apper i fjor. Det er 28 apper pr. homo sapiens.

Når man ser på topp ti-listen over mest nedlastede apper i 2020 er det ingen overraskelser— bortsett fra Telegram.

- Hva er nå dette for en kommunikasjons-app? tenker du, ettersom du har Messenger, Instagram og Snapchat og kanskje WhatsApp (foruten SMS) til å chatte med allerede.

Vel, Telegram (og konkurrenten Signal) er alternativer for dem som er opptatt av personvern. (Apropos: Personvernvennlige DuckDuck Go har passert 100 millioner søk pr. dag.)

Nå i starten av 2021, blant annet motivert av endringer i WhatsApps brukervilkår, flokker brukerne til apper som tar personvern på alvor. Så er jo spørsmålet om utvandringen fra Facebook-sfæren vil forandre det globale kommunikasjonslandskapet permanent. Det er i hvert fall nok av statsledere som etablerer seg på Telegram nå.

Men hvordan ser fremtiden ut for chat? Denne kanskje viktigste av alle menneskelige, digitale aktiviteter.

Beeper forsøker å samle alle chatte-appene dine i ett brukergrensesnitt. Ideen om at all kommunikasjon konvergerer mot én oversiktlig, brukervennlig flate er besnærende, men er det realistisk?

10 favoritter denne uken

  1. Hey designers, it’s time you learned how the rest of the sausage is made
  2. Viktigheten av et gjennomtenkt visuelt hierarki i UX
  3. Ida Marie Solås: — Alle mann på dekk!
  4. Facial recognition technology can expose political orientation
  5. Why we need mindful notifications & how to design them
  6. Lessons from the scariest design disaster in American history
  7. The no-mouse challenge: Taking the keyboard navigation red pill
  8. Historien om hvordan PDF-en har overlevd så lenge
  9. Using AI to improve photo descriptions for people who are blind
  10. Hvis du hisser deg opp over hva som får lov til å utspille seg på sosiale medier — eller blir minst like sint for å bli sensurert i de samme kanalene — kan det være nyttig å lese Ben Evans refleksjoner over hvor ungt, unikt og vanskelig internett er i ytringsfrihetssammenheng. On that note: Nå kommer modereringskrigen til Spotify og lignende “små” plattformer.

Fint og morsomt