- Jeg falt for den rene luften, skiturer, freden og naturen

inn/ut: Shad Khel flytta fra England til Norge, nå starter han hos Novanet. 👋

GLEDER SEG TIL Å STARTE: Seniorutvikler og løsningsarkitekt Shad Khel var ikke på utkikk etter en ny jobb, men takket ja da han fikk muligheten til jobb som seniorkonsulent i Novanet. 📸: Novanet
GLEDER SEG TIL Å STARTE: Seniorutvikler og løsningsarkitekt Shad Khel var ikke på utkikk etter en ny jobb, men takket ja da han fikk muligheten til jobb som seniorkonsulent i Novanet. 📸: Novanet Vis mer

Backend-utvikler Shad Khel (38) liker best å jobbe med forretningskritiske løsninger, og har en lidenskap for teknologi som bidrar til selskapers vekst.

Khel går rett inn i et prosjekt med Brødrene Dahl.

Shad skal være en erfaren Microsoft-programmerer og løsningsarkitekt, med talent for å bruke og utvikle teknologi for å oppnå forretningsmål. Tidligere har han jobbet som seniorutvikler og team lead i HR Manager Talent Solutions, Elkjøp Global og Avanade.

Tre jobbintervjuer

Før Shad takket ja til jobben, studerte han Novanets hjemmeside nøye.

Jeg synes at profilen til Novanet og hjemmesiden var ryddig og fin. Videre så jeg at Novanet jobber mye med .NET, Azure og arkitektur og forretningskritiske løsninger. Bloggen deres var veldig innsiktsfull. Jeg synes at det var imponerende å se hvilke selskaper de jobber med. Dette er en svært dyktig og sammensveiset jobbgjeng!

Han var med på tre jobbintervjuer, hvorav ett med en teknisk diskusjon.

– På det første jobbintervjuet møtte jeg CTO Lars Alexander, og fikk et veldig godt faglig og personlig inntrykk. Det er viktig å ha et godt og faglig tungt nettverk rundt seg, når man er utvikler, sier 38-åringen.

Nå ser han også frem til å bli en del av Novanet-laget både faglig og sosialt.

– Jeg gleder meg til å bli kjent, jobbe sammen og få være med på fagkveldene og alt det spennende Novanet gjør. De planlegger til og med en tur for de ansatte til Karibien!

Strategi og tech

Shad har en lidenskap og hode for software-utvikling og business. Helst vil han jobbe med forretningskritiske løsninger, og teknologier som hjelper bedrifter å skalere og oppnå sine mål.

– Jeg er veldig interessert i kreative, teknologiske løsninger som hjelper forretninger å vokse. Jeg fokuserer på hva selskapet gjør og vil oppnå, og teknologien er et verktøy for å få til dette! Hvordan selskaper fungerer, forretning og vekst er noe jeg både jobber med og leser mye om på fritiden, forteller han entusiastisk.

En bedrift han har jobbet med, som opplevde stor vekst i forbindelse med e-handel, var Dressmann.

Dressman har mange fysiske butikker. Men noen kunder i XL-segmentet hadde mest lyst til å handle på nett, så vi laget en butikk for dem. Vi hadde ikke forventet at denne nisjehandelen skulle eksplodere på nett – markedet var veldig klar for denne løsningen. Det var inspirerende å være med på, sier Shad.

Ved siden av teknologiske løsninger og business, er han engasjert i systemer for kunnskapsdeling og et utviklernettverk som bidrar til en enklere og tryggere hverdag for utviklere.

– Jeg synes det er gøy med «show and tell», og deler også gjerne erfaringer og kunnskap om ting jeg er god til, sier Shad som også er medlem i ledergruppen i Oslo Software Architecture (OSWA).

I dag hadde Shad Khel sin første dag i ny jobb. - Vi er svært glade for å få Shad med på laget, og ønsker ham hjertelig velkommen! sier daglig leder Marianne Wahlstrøm i Novanet. 📸: Novanet
I dag hadde Shad Khel sin første dag i ny jobb. - Vi er svært glade for å få Shad med på laget, og ønsker ham hjertelig velkommen! sier daglig leder Marianne Wahlstrøm i Novanet. 📸: Novanet Vis mer

Forelsket seg i Norge

Shad vokste opp i Birmingham midt i England sammen foreldrene, tre brødre og en søster. Familien har sine røtter i Nord-Pakistan; og nå føler han seg både pakistansk, britisk og norsk.

Helt fra barnsben har Shad vært fascinert av hvordan ting fungerer. Som barn pleide han alltid å ødelegge lekene sine, for å studere hvordan de så ut på innsiden. Karrieren startet han som mekaniker, men videreutdannet seg til ingeniør ved Universitetet i Birmingham.

For 11 år siden flyttet han til Norge, etter å ha besøkt bestemoren som bor på Vestlandet.

Jeg falt for den rene luften, skiturer, freden og den fantastiske naturen her, sier Shad.

Nylig ble han pappa for fjerde gang. Fritiden liker han å tilbringe med familien. Han er for travel til å rendyrke en hobby, men liker å stå på ski, turer i naturen, sopplukking i skogen, kunst og å gjøre aktiviteter sammen med barna hjemme i Oslo.

Selvutvikling og forbedring av ferdigheter jobber han kontinuerlig med, som en livsstil.

Du må elske jobben din, sier Shad.